Arama sonuçları

Üniversitelerde bahar döneminde de yüz yüze eğitim hayal mi?

Üniversitelerde bahar döneminde de yüz yüze eğitim hayal mi?

Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim hayal mi? 15 Şubat’ta köy okulları, anaokulları ve özel eğitim kurumlarının, 1 Mart’ta da ilkokul ile 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitime geçilme kararının alınmasının ardından gözler üniversitelere çevrildi.

Bu gelişmeler üzerine YÖK de Sağlık Bakanlığı'ndan 'acil  görüş' isteyerek, 2020-2021  bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilip geçilmeyeceğini sordu.

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama yükseköğretim kurumlarında bahar döneminde yüz yüze eğitime başlanmasının zor olduğunu gösteriyor.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM HAYAL Mİ?

Koca, yüz yüze eğitime geçişe ilişkin "Sınırlı da olsa artan hareketlilikle birlikte doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır" derken yükseköğretim kurumlarıyla ilgili şunları söyledi:

HAREKETLİLİĞE NEDEN OLACAK

“Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız. Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerde gerek vaka sayılarının artış eğilimini gerekse hareketliliğin sebep olabileceği riskler dikkate alınarak karar alınmalıdır."

 

03-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş