Arama sonuçları

Üniversitelerde eğitim karmaşası yaşanıyor

Üniversitelerde eğitim karmaşası yaşanıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin uzaktan devam edeceğini açıklarken bazı üniversiteler ise yüz yüze eğitime devam edecek.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, üniversitelerin tıp, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, veterinerlik ve mühendislik programlarındaki öğrencilerin yanı sıra öğretmenlik uygulamasını alacak öğrencilerin eğitimlerini yüz yüze sürdüreceği belirtildi. Açıklamaya rağmen her üniversite yüz yüze eğitim süreciyle ilgili farklı kararlar alıyor.

HER ÜNİVERSİTE FARKLI

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Maraş’taki Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ise yaptığı açıklamayla eğitimlerin uzaktan devam edeceğini, tıp fakültesindeki 4, 5 ve 6’ncı sınıfların, diş hekimliği fakültesinin 4 ve 5’inci sınıfları ile hemşirelik ve ebelik bölümlerinin öğrencilerin farklı bir üniversitede misafir öğrenci statüsünde öğrenim görebileceğini belirtti.

HANGİ ÜNİVERSİTE NE YAPIYOR?
 

Bazı üniversitelerin yüz yüze eğitim kararı aldığı bölümler ise şöyle:

Ankara Üniversitesi: Tıp, eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, hemşirelik, mühendislik, güzel sanatlar, spor bilimleri fakülteleri, devlet konservatuarı.

Uludağ Üniversitesi: Tıp, eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, hemşirelik, mühendislik, güzel sanatlar, spor bilimleri fakülteleri, devlet konservatuarı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa: Tıp, eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, hemşirelik, mühendislik.

Gazi Üniversitesi: Tıp fakültesinde 4, 5 ve 6’ncı sınıflar ile diş hekimliği fakültesinde 4 ve 5’inci sınıflar.

Atatürk Üniversitesi: Tıp fakültesinde 4, 5 ve 6’ncı sınıflar ile diş hekimliği fakültesinde 4 ve 5’inci sınıflar.

CİDDİ BİR KARMAŞIKLIK VAR

Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ümit Akıncı, uzaktan eğitimin uygulanabilir bir sistem olmadığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Bazı üniversiteler mühendislik, mimarlık ve fen fakültelerini yüz yüze eğitim kapsamına almasına rağmen bazıları almadı. Mühendisliği, mimarlığı nasıl öğreteceksiniz uzaktan eğitimle? Bunların uzaktan olmasının imkânı yok. Herkesin kafası fazlasıyla karışık durumda. Bu karmaşayı çözmek için üniversitenin bütün bileşenleriyle ortak bir çözüm üretmek gerekiyor. Bir kişinin tek başına karar vererek yönetebileceği bir süreç değil. Bu yaşanan kargaşanın en büyük mağduru ise öğrenciler. Zorlu ekonomik koşullar altında ciddi bedeller ödüyorlar. Şu anda uzaktan eğitime göre alınan tüm kararlar bir ay sonra tekrar bozulacak. Yönetim açısından da büyük sorunlar ortaya çıkacak.”

20-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş