Arama sonuçları

Üniversitelerde hibrit eğitim başlıyor: Üniversiteli nasıl oy kullanacak?

 Üniversitelerde hibrit eğitim başlıyor: Üniversiteli nasıl oy kullanacak?

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre isteyen öğrenciler 3 Nisan’dan itibaren yüz yüze eğitim alacak. Ama aynı zamanda çevrim içi eğitim de olacak. Eğitimciler ise tepkili.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere isteyen öğrencilere yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu. Özvar, “İsteyen öğrencilerin devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilmesine, dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilmesine ilişkin kararların ilgili kurullarda alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına, bahar dönemindeki ara sınavların, özel öğrencilik hakkı verilen uygulamalı eğitim içeren uygulamalar hariç, çevrimiçi yapılmasına karara verildi” dedi.

OY KULLANMAK İÇİN

Oy kullanmak isteyen öğrenciler için ise 2 Nisan’a kadar süre verildi. Cumhuriyet’in haberine göre öğrenciler e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüğüne giderek kaldığı evi adresi haline getirebilir. Özvar’ın açıklamalarını değerlendiren Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, şöyle konuştu:

ZORLUKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

“3 Nisan’da okulların açılmasını 30 Mart’ta duyurmak, çalışmaların nasıl liyakatsiz ve keyfi şekilde yürütüldüğünü gösteriyor. Seçimlerde oy kullanacak genç seçmen nüfusu dikkate alındığında bu kararın onlara zorluk çıkarmaktan öte bir şey olmadığı açıktır. Hocalarımız yüz yüze eğitim verirken çevrimiçi anlatım da yapacak. YÖK’e, sınıflarda gerekli altyapı var mı diye sormak gerekir. Ne yazık ki olmadığını biliyoruz. Bunun bilim emekçileri için nasıl ağır bir mesaiye dönüşeceğinin farkındalar mı? Bir an önce tamamen yüz yüze eğitime başlanmalıdır.”

 

02-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş