Arama sonuçları

Üniversitelerde yatay geçiş zamanı

Üniversitelerde yatay geçiş zamanı

Bölümünü ve üniversitesini değiştirmek isteyenler için yatay geçiş başvuruları başladı. Öğrenciler not ya da merkezi sınav puanları ile yatay geçiş başvuruları yapabiliyor.

Yatay geçiş, ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan ancak okudukları bölümü ya da yükseköğretim kurumunu değiştirmek isteyen öğrencilere bu fırsatı sunuyor. Beykoz Üniversitesi’nden de yapılan açıklamaya göre 2021-2022 güz yarıyılı için yatay geçiş başvuruları yükseköğretim kurumlarına online olarak yapılıyor.

YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI NEDİR?

Yatay geçiş yapmak isteyen adaylar, “Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)” ve “Genel Not Ortalaması”na göre iki yöntemle başvuru yapabilecek. “Merkezi Yerleştirme Puanı” ile yatay geçiş, lisans veya önlisans öğrencilerinin kayıtlı oldukları programdaki başarı koşullarına bakılmaksızın, yerleştiği yıl aldıkları LYS/YGS/TYT/DGS puanlarına göre yapılıyor. “Genel Not Ortalaması” ile yatay geçişte lisans ve önlisans programlarına kayıtlı olan ve genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden az 2.29 olan öğrenciler, eşdeğer programlara geçiş yapabiliyor.  

 “Genel Not Ortalaması”na göre yapılan başvurular, 16 Ağustos’a kadar sürecek. “Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)” ile yapılan başvurular ise 1 Ağustos’ta başlayıp 16 Ağustos’ta son bulacak.

 

20-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş