Arama sonuçları

Üniversitelilerin burs ve kredi ödemeleri yatırılmaya başlandı

Üniversitelilerin burs ve kredi ödemeleri yatırılmaya başlandı

Üniversitelilerin burs ve kredi ödemeleri yatırılmaya başlandıGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredilerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kredi ve bursların öğrencilere kesintisiz olarak ödenmeye devam edeceğini açıklaması yaptığı hatırlatıldı.

ÜNİVERSİTELİLERİN BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ YATIRILMAYA BAŞLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, geçtiğimiz günlerde de öğrencilerin KYK burs ve kredilerinin yatırılıp yatırılmayacağı sorusuna şu yanıtı vermişti. "Gerek burs ödemeleri gerek kredi ödemeleri hiçbir şekilde kesintiye uğramaksızın devam edecek.”

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEME TARİHİ

Bugün itibarıyla burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Öğrencilere ödemeler TC kimlik numaralarının son rakamına göre yapılacak. TC kimlik numarasının sonu '"0" olanlar bugün, "2" olanlar yarın, "4" olanlar 8 Nisan Çarşamba, "6" olanlar 9 Nisan Perşembe, "8" olanlar  ise 10 Nisan Cuma günü ödemelerini alabilecek.

MART AYI YURT ÜCRETLERİ DE GERİ ÖDENİYOR

Bakan Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan ve Mart ayı yurt ücretlerini vermiş yaklaşık 380 bin öğrencinin ödediği ücretlerin iade edilmeye başlandığını söylemişti. Kasapoğlu, ödenecek tutarın 52 milyon 295 bin 858 TL olduğunu açıklamıştı.

Kasapoğlu, şunları dile getirmişti:

“Yurtlarımızda bu sürede kalmayan öğrencilerimizi izin kapsamının dışında tuttuk, malum 75 gün izinleri var onun haricinde tutuyoruz. Yine kalmadıkları takdirde ücret almıyoruz, ücret ödeyenler bazen soruyorlar, onların da ücretlerini yarından itibaren iade etmeye başlayacağız.”

YURTLARDA NİSAN, MAYIS VE HAZİRAN ÜCRETSİZ

Bakan Kasapoğlu, KYK yurtlarında Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret alınmayacaşını bildirmişti.

06-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş