Arama sonuçları

Üniversitelinin oy kullanması istenmedi mi?

Üniversitelinin oy kullanması istenmedi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelerde hibrit sisteme geçileceğini 30 Mart'ta açıkladığını, Yüksek Seçim Kurulu'nun adres değişikliği için verdiği son tarihin ise 2 Nisan olduğunu belirterek, bu kadar kısa sürede işlemin tamamlanmasının zor olduğunu savundu.

Gökçen, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ

Gökçen, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından üniversitelerin kapatıldığını, çevrim içi eğitime geçildiğini ve öğrencilerin memleketlerine döndüğünü belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın mart ayında yaptığı açıklamada nisanda bu kararı tekrar gözden geçireceklerini söylediğini hatırlatan Gökçen, şunları kaydetti:

"Bir ay boyunca Erdoğan'ın talimatını bekledi. Ne için? Öğrencilerin seçmen kayıtlarını güncelleyebilecekleri tarihin geçmesi için. YÖK Başkanı'nın üniversitelerin hibrit sisteme geçeceğini açıkladığı tarih 30 Mart. YSK'nın adres değişikliği için verdiği son tarih 2 Nisan. Nüfus müdürlükleri adres değişikliği için eğer kişinin üzerinde bir fatura yoksa ikametgahta olan kişinin de hazır bulunmasını bekliyor. Bu kadar kısa süre içinde bu işlemin tamamlanması zorlaştırıldı."

YÖK Başkanı Özvar'ın vize sınavlarının çevrim içi yapılacağını, finallerin nasıl yapılacağının ise üniversite senatolarının takdirine bırakıldığını açıkladığına işaret eden Gökçen, bu konuda da akademik takvimlerde güncelleme yapılmadığını ileri sürdü.

FİNAL TARİHLERİ HAZİRAN SONUNA ERTELENSİN TALEBİ

Killik de iktidarın gençlerin katılımını en düşük düzeyde tutmak için seçim tarihini üniversitelerin açık olduğu bir döneme denk getirdiğini savundu.

YÖK'ün yüz yüze eğitimin üniversitelerde başlayacağı tarihi 3 Nisan olarak duyurduğunu hatırlatan Killik, bu kararda final tarihleriyle ilgili hiçbir duyuru yapılmadığını, konunun muallakta bırakıldığını söyledi.

YÖK'ün final sınavlarının nasıl yapılacağına dair açıklamayı derhal yapması gerektiğini ifade eden Killik, "Gençlerin seçimlere katılarak söz söyleme hakkını kullanması, dışarıda kalmaları engellemek için final sınavlarının haziran sonuna ertelenmesi kararı almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

03-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş