Arama sonuçları

Üniversiteliye 'sıcak yemek dağıtımı' engelleniyor mu?

Üniversiteliye 'sıcak yemek dağıtımı' engelleniyor mu?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, devletin asli görevinin, öğrencilerin barınma ve beslenme sorununa çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Öğrencilerin barınma ve beslenme sorunun çözülemediğini söyleyen Kaya, CHP'li belediyelerin öğrencilere yönelik sıcak yemek desteğinin engellendiğini öne sürdü.

ENGELLEME VAR

Çankaya Belediyesi'nin, üniversite öğrencilerinin yanı sıra ilkokula giden 3 bin öğrenciye sıcak yemek götürdüğünü anlatan Kaya, okul müdürlerinin valilikten ve il milli eğitim müdüründen korkarak, çocukların beslenmesine engel olduğunu savundu.

Kaya, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerinin de üniversite öğrencilerine sıcak yemek dağıtımı yaptığını kaydederek, şöyle dedi: "İzmir ve Ankara büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sıcak yemek dağıtımına üniversite rektörleriniz, talimatla atadığınız rektörleriniz engel olmaya başladı."

Konuşmasında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın sözlerine de tepki gösteren Kaya, "Mahir Ünallar gelir geçer ama Cumhuriyet ilelebet yaşar ve yaşayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

27-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş