Arama sonuçları

Uşak Üniversitesi'nde dolu bölümleri kapatma teklifi

Uşak Üniversitesi'nde dolu bölümleri kapatma teklifi

Uşak Üniversitesi kontenjanları tamamen dolu olan bölümlerin kapatılması için teklif verdi. Üniversitede 2018 yılından beri 20 tanesi ikinci öğretim olmak üzere toplam 22 program kapatıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Uşak Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın atanmasından sonra, 2018 yılından beri başta öğrenci sayısının azlığı ve kontenjanların dolmaması sebebiyle bazı programlar kapatıldı.

BÖLÜMLER DOLU AMA KAPATILIYOR

Birçok bölümün özellikle ikinci öğretim programları kapatılırken, Tarih, Antropoloji, Halk Bilimi, Çevre Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü ise tamamen kapandı.

Bu bölümlere ek olarak Spor Bilimleri Fakültesi’nde, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümü’nün ikinci öğretim programlarının kapatılmasının teklif edildiği bildirildi. YÖK’ten alınan verilere göre ise 2020 yılında iki bölümün de kontenjanları tam dolu. Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümü’nün ikinci öğretim programlarına 41 kişilik kontenjan açılırken, bölüme 41 kişi yerleşti.

BOŞ BÖLÜMLER İÇİN BİR ÇABALARI YOK

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü ayrıca 2020 yılı YKS yerleşme sonuçlarına göre, Türkiye genelinde devlet üniversitelerinde doluluk oranı yüzde 98,78 olan Ekonometri Bölümü’nün kapatılması için de teklif verdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yer alan ve kapatılması teklif edilen bölümde ise 72’si örgün öğretim, 63’ü ikinci öğretim olmak üzere toplam 135 öğrenci eğitim görüyor. Bölüme 2019 yılından beri öğrenci alınmıyor.

YÖK tarafından geçen mart ayında üniversiteye gönderilen yazıda ise, Ekonometri Bölümü’nün kapatılması teklifine ilişkin, şöyle denildi: “Daha önce öğrenci alımını durdurmuş ve halen kayıtlı öğrencisi bulunan bölüm, kapatılmamakla birlikte kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından söz konusu bölümün durumunun kurumunuzca değerlendirilmesi uygun görülmüştür.”

Öte yandan Uşak Üniversitesi’nde bulunan Tarla Bitkileri, Zootekni, Arkeoloji Bölümü, İktisat, Maliye ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin ise son 2 yıldır kontenjanları dolmamasına rağmen kapatılmalarına yönelik herhangi bir teklif yapılmadığı öğrenildi.

17-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş