Arama sonuçları

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden futbol turnuvasında ırkçı harekete ilişkin açıklama

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden futbol turnuvasında ırkçı harekete ilişkin açıklama

Üsküdar Amerikan Lisesi, Ulus Özel Musevi Lisesi ile yapılan futbol maçında bir oyuncunun yaptığı yanlış hareketten dolayı derin üzüntü duyduklarını ve konuyla ilgili gerekli soruşturmayı başlattıklarını bildirdi.

Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımının, Ulus Özel Musevi Lisesi ile dün oynanan futbol turnuvası müsabakasında attıkları gol sonrası sevinçlerini "Hitler selamı" vererek gösterdiği iddiası sosyal medyada gündeme geldi.

DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Bunun üzerine Üsküdar Amerikan Lisesi'nin Instagram hesabından olaya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak, Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türk Yahudi Toplumu da konuya ilişkin sosyal medya hesabından, şu açıklamayı yaptı: "Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır."

15-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş