Arama sonuçları

Uyuşturucuya başlama yaşı 15'e indi

Uyuşturucuya başlama yaşı 15'e indi

Yeşilay Genel Başkan Vekili Mehmet Dinç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde stresten kaçınma bahanesiyle Türkiye ve dünya genelinde alkol ile uyuşturucu kullanımının arttığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) bünyesinde 30. kez düzenlenen "Suçun Önlenmesi ve Ceza Adaleti Komisyonu Sempozyumu'nda, "Gençlerin Uyuşturucu Madde Bağlantılı Suçlara Karışmasının Sağlıklı Yaşam Programları ile Önlenmesi" başlıklı oturum yapıldı.

Yeşilay Genel Başkan Vekili Dinç, oturumda yaptığı konuşmada, 2009 yılında 210 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını, 2018'de ise bunun 269 milyon kişiye ulaştığını belirtti.

"BAŞLAMA YAŞI 15-16 ARALIĞINA KADAR GERİLEDİ"

Dinç, uyuşturucu madde kullanımının son yıllarda büyük artış gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle dedi:

UYUŞTURUCUYA BAŞLAMA YAŞI

"Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre, 2009 yılında dünya nüfusunun yüzde 4,8'i uyuşturucu kullanırken, 2018 yılında bu oran 5,3'e yükseldi. Uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri kullanmaya genel olarak kenevir ile başlanıldığını ve başlama yaşının ise 15-16 aralığına kadar gerilediğini görüyoruz."

Yasa dışı uyuşturucu kullanımının çocuklar ve gençler arasında arttığını dile getiren Dinç, maddeye kolay ulaşma ve ekonomik kazanç sağlama gibi sebeplerin yanı sıra internetin yanlış kullanılmasının da bunda etkili olduğunu kaydetti.

Dinç, şöyle devam etti: "Kovid-19 döneminde özellikle stresten kaçınma bahanesiyle Türkiye de dahil dünya genelinde alkol ve uyuşturucu madde kullanımının arttığını görüyoruz. Bu durum hem bireysel hem de toplumsal seviyede birçok olumsuz sonuca yol açtı."

19-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş