Arama sonuçları

Uzaktan eğitim deprem felaketini eğitimde yaşatmaktır

Uzaktan eğitim deprem felaketini eğitimde yaşatmaktır

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesini eleştirdi. Aksakal, "Böyle bir kararın hayata geçirilmesi, yaşanan bu deprem felaketinin aynı şiddette eğitimde de yaşanmasına ortam sağlamak demektir" ifadesini kullandı.

Aksakal, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin tarihin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadığını belirtti.

BARINMA SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Aksakal, on binlerce insanın hayatını kaybettiğine, yüz binlerce insanın da evsiz kaldığına dikkati çekti. Aksakal, "Devlet elbette yapılması gerekenleri en kısa zamanda yapmalıdır ve yapacaktır. Gün, eksikleri ortaya dökmek yerine bunları tamamlamaya yönelik önerileri ortaya koyma ve dayanışmayı güçlendirme günüdür" dedi.

Depremde evleri yıkılan ve barınma sorunu yaşayanların sıcak bir ortama kavuşturulmasının elzem olduğunu vurgulayan Aksakal, şunları kaydetti:

ÇÖZÜM KYK YURTLARI OLMAMALI

"Çadır kentlerle bunun sağlanamayacağı, özellikle çetin kış şartlarında bu çabanın yeterli olamayacağı görülmüştür. Ancak bunun en kısa yoldan çözümü de üniversitelerin uzaktane ğitime geçirilerek KYK yurtlarının tahsisi olmamalıdır. Böyle bir kararın hayata geçirilmesi, yaşanan bu deprem felaketinin aynı şiddette eğitimde de yaşanmasına ortam sağlamak demektir. Sayın Cumhurbaşkanı alınan bu kararı bir kez daha gözden geçirmelidir. Zaman geçirmeden bu yanlış karardan dönülmeli, OHAL kapsamında boş konutlara geçici olarak el konulmalı ve depremzede yurttaşlarımız acilen buralara yerleştirilmeli, yurtlardan ayrılan öğrencilerimiz geri çağırılmalı ve eğitime kaldığı yerden devam edilmelidir."

13-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş