Arama sonuçları

'Uzaktan eğitimde sınıflar 50 kişi olmalı'

'Uzaktan eğitimde sınıflar 50 kişi olmalı'

'Uzaktan eğitimde sınıflar 50 kişi olmalı.' Cumhuriyet'in haberine göre, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, uzaktan eğitimi tek başına örgün eğitime alternatif olarak görmediklerini, tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanıldığını, kriz nedeniyle düşünüldüğünü belirterek üniversitelerdeki uzaktan eğitimin ilk ve orta dereceli okullardan farklı olduğunu söyledi.

Prof. Gündoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tek müfredat var. Üniversitelerde ise aynı dersi bile hocalar farklı anlatabilir ki doğrusu budur” dedi. Üniversitelerde 100 binin üzerinde ders, on binlerce program olduğuna dikkat çeken Prof. Gündoğan şunları söyledi: 

“Eğitime verilen aranın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Yüksek-öğretim kurumlarında uzaktan öğretime ilişkin usul ve esasların belirlendiği bir mevzuat zaten var ama eğitimin içeriğinin tespit edilmesi lazım. Uzaktan eğitim içeriğini üretmek kolay değil. Eğitimin kalitesini düşünmemiz lazım. Önümüzdeki çarşamba gününe kadar üniversitelerden altyapı bilgileri istedik. Teknoloji önemli.  Bu bilgilere göre uygulamanın nasıl olacağı belirlenecek. Video çekimleri olabilir, dersler yüklenir. Kademeli olarak yapılır, ortak derslerden başlanabilir. Kitlesel olarak en çok alınan dersler için yeni programlar hazırlanabilir.Asıl olan senkronize sanal sınıftır. Örneğin, ‘Pazartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında ders olacaktır’ duyurusu yapılır, öğrenciler ve öğretmen sanal ortamda bir araya gelir. Öğrenciler derse katılır, soru sorabilir. Özü budur, diğerleri yardımcı materyaller ama milyonlarca öğrenciye on binlerce sanal sınıf açılması kolay değil. Dersin verimli olabilmesi için sanal sınıflar 50’şer kişi olabilir. ”

16-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş