Arama sonuçları

Uzaktan eğitimde velinin ‘nakil isyanı’

Uzaktan eğitimde velinin ‘nakil isyanı’

Uzaktan eğitimde velinin ‘nakil isyanı’. Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte okullar arasındaki nakiller de son buldu. Okul değiştirmek isteyen veliler ise nakillerin tekrar açılmasını istiyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonuna kadar eğitimin uzaktan süreceğini açıklamış ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  nakil işlemlerinin de 31 Aralık 2020 tarihine kadar durdurulduğunu duyurmuştu.

UZAKTAN EĞİTİMDE VELİNİN ‘NAKİL İSYANI’

Ancak uzaktan eğitim ilgili karara göre ilk dönemin sona ereceği 22 Ocak tarihine kadar sürecek. İkinci dönem, nisan ayında yapılacak ara tatilin de eklenmesiyle 15 Şubat’ta başlayacak. Bu süre içinde yine nakil uygulaması olmayacak.

Nakil uygulaması ile devlet ve özel okullar arasında geçişler oluyordu. Aynı şekilde sınavla LGS puanıyla öğrenci alan liseler ile yerel yerleştirmeyle alan okullar arasında da geçişler söz konusuydu. Tüm bu başvurular şu anda yapılamıyor.

NEDEN NAKİL YAPAMIYORUZ?

Veliler ise uzaktan eğitim sürecinde nakil uygulamasının kaldırılmasına tepkili. Uzaktan eğitim sürecinde de nakillerin sürmesi gerektiğini söyleyen veliler, sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. Veliler, şunları dile getiriyor:

 “Nakillerin durdurulmasının salgınla mücadeleye nasıl bir katkısı var? Çocuklarımızı devlet okullarına almak istiyoruz ama nakiller kapalı olduğu için yapamıyoruz. Bu durumda da özel okula borcumuz birikiyor. Uzaktan eğitim sürecinde de nakil uygulaması sürmeli.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “yoğun nakil trafiğini” gerekçesiyle uzaktan eğitim sürecinde nakil uygulamasına son verdiği dile getiriliyor olsa da bu gerekçe velileri ikna etmiyor. Bakanlık, uzaktan eğitim sürecinde neden nakilleri durdurduğunu velilere açıklamalı.

10-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş