Arama sonuçları

Uzaktan eğitime ara verildi ama Bakan Selçuk'un okulu açık

Uzaktan eğitime ara verildi ama Bakan Selçuk'un okulu açık

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10, 11, 12 mayıs tarihlerinde uzaktan eğitime ara verileceğini açıklamasına rağmen, Bakan Ziya Selçuk'un kendi okulunda uzaktan eğitime devam ettiğini savundu. Adıgüzel, "Acaba Bakanın kendi okuluna yaptığı bu ayrıcalık, para ödeyen özel okul velilerini mutlu etmek için midir?" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, CHP Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tüm basına 10, 11, 12 mayıs tarihlerinde uzaktan eğitime ara verilerek kamu ve özel tüm okullarda öğretmenlerin idari izinli sayılacağını duyurduğunu hatırlattı. Adıgüzel buna rağmen Milli Eğitim Bakanı’nın kendi okulunda uzaktan eğitimin sürdüğünü söyledi.

"EĞİTİM BİR BÜTÜNDÜR"

Bakanlığın bu kararının daha önce yayınlanan Cumhurbaşkanlığı yazısına dayandığı belirten Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı:

“Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili yazısına istinaden bir karar veriyor. Diyor ki pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri öğretmenlerimiz idari izinlidir, uzaktan eğitim olmayacak diyor. Ancak dediğine kendi okulunda uymuyor. Öğretmenler Maya Koleji'nde ve bazı özel okullarda çalışmaya devam ediyor. Eğitim bir bütündür. Okula göre, özel ya da kamu olmasına göre ayrıştırırsanız hem eşitlik ilkesi ortadan kalkar hem de akla başka sorular gelir. Acaba Bakanın kendi okuluna yaptığı bu ayrıcalık, para ödeyen özel okul velilerini mutlu etmek için midir? Kendi okulunda gerekli gördüğü uzaktan eğitime niçin diğer tüm okullarda gerek görmemiştir? Maalesef ülkemizin eğitim sisteminde böylesi garip uygulama ve kararlar artık alışkanlık haline gelmiştir.”

11-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş