Arama sonuçları

'Uzaktan eğitimin başlamasına bir hafta kala soru işaretleri giderilmedi'

'Uzaktan eğitimin başlamasına bir hafta kala soru işaretleri giderilmedi'

'Uzaktan eğitimin başlamasına bir hafta kala soru işaretleri giderilmedi.' BirGün'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Covid-19 salgını sürecinde eğitim alanındaki sorunları gündeme getirdi.

İktidarın bazı sorunların çözümünde çok geç kaldığını belirten Karabıyık, “Zaten bütçesi yetersiz olan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ek bütçe verilmemiş ve eli kolu bağlanmıştır. Pandemiye karşı alternatif planlar yapılması gerekmekte iken bu süreç iyi değerlendirilmemiştir. Eğitim sistemi sorunları ile baş başa bırakılmıştır. Pandemi sürecinde ‘eğitim’ ülkemizin en büyük ve çözülmesi gereken önemli sorunu olması gerekirken, sorunlar karşısında eğitimciler ve veliler yalnız bırakılmıştır. Devletten ümidini kesen veliler ise kendi çözümlerini bulma yönünde adım atmaya başlamışlardır” dedi.

'EĞİTİME EK BÜTÇE VERİLMELİYDİ'

İktidarın uzun süredin eğitim sistemini derinden hissedilen sıkıntılarla baş başa bıraktığını vurgulayan Karabıyık, “Sarayın damadı eğitime ek bütçe hususunda, AKP Genel Başkanı ise son dönemde eğitim konusunda sorunların çözümüne yönelik açıklama yapmamışlardır. Oysa öncelikle, ülkeyi yöneten siyasal iktidar tarafından acil eylem planı yapılarak öncelikle MEB’e ek bütçe verilmeliydi. Salgının başlaması ile yeni sistemde ihtiyaç duyulacak derslik sayısı hesaplanmalı ve hemen bu dersliklerin inşasına başlanmalıydı” ifadelerini kullandı.

‘SORU İŞARETLERİ GİDERİLMEDİ’

Karabıyık, öğrenci, veli ve öğretmenlerin kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi için çağrı yaptı ve devlet okullarındaki tüm sorunları çözebilecek acil bir eylem planı geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Uzaktan eğitimin başlamasına bir hafta kalmasına rağmen veli-öğrenci ve öğretmenlerin soru işaretleri giderilmemiştir" diyen Karabıyık, şunları söyledi:

"Devlet okulları ve özel okulların, velilerin, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gereken önlemler alınmalı ve açıklanmalıdır. Çocuğunu özel okula gönderen anne-babaların uzaktan eğitim sürecinde okul ücretleri ile ilgili detaylı bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Sonraki süreçte ortaya çıkabilecek sorunlar nedeniyle velilerin endişeleri giderilmelidir. Yetersiz sayıda uzaktan eğitime erişim aracı olan tüm öğrencilere derhal, acilen ücretsiz internet erişimi ve tüm teknolojik imkan sağlanması konusunda harekete geçilmelidir."

23-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş