Arama sonuçları

Uzaktan psikoloji eğitiminde kararı Cumhurbaşkanı verecek

Uzaktan psikoloji eğitiminde kararı Cumhurbaşkanı verecek

Uzaktan psikoloji eğitiminde kararı Cumhurbaşkanı verecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açıköğretim psikoloji lisans eğitiminin açılması üzerine başlayan tartışmalar üzerine geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na konuyu inceleme talimatı vermişti.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, dün toplanarak gelen eleştirileri, YÖK’ün ve bazı psikologların görüşlerini değerlendirdi. Dün yapılan toplantının ardından Kurul'un Twitter adresinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

UZAKTAN PSİKOLOJİ EĞİTİMİNDE KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK

"Kurulumuz bugün gerçekleştirilen toplantıda bazı üniversitelerimiz bünyesinde açılmış bulunan açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir."

UZAKTAN PSİKOLOJİ EĞİTİMİ OLUR MU?

Kurulda, uzaktan psikoloji eğitimi verilmesinin uygun olmadığı yönünde karar ağırlık kazandı. Kurul'un ön raporunun ardından uzaktan psikoloji eğitimi ile ilgili son kararı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor. Ancak üniversite tercihleri de yarın başlıyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (İÜ AUZEF) önümüzdeki akademik yılda psikoloji bölümünün de yer aldığı öğrenilmişti. Halihazırda okutulan çocuk gelişimi ve sosyal hizmetler gibi bölümlere yönelik tepkiler sürerken psikolojinin de bu kapsama alınması psikologlar ve öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.Tepkiler sosyal medyaya da taşınmış, artan eleştiriler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili çalışma yapılmasını istemişti.

05-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş