Arama sonuçları

Vaka sayıları artıyor, yüz yüze sınavlar başlıyor

Vaka sayıları artıyor, yüz yüze sınavlar başlıyor

8 Mart’tan itibaren liselerin birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavları yarından itibaren yapılmaya başlıyor. Vaka sayılarının son bir haftada artması ise veli, öğrenci ve öğretmenleri de endişelendiriyor. Uzmanlar ise artan vaka sayılarına dikkat çekiyor.

Türkiye 2 Mart’tan itibaren kontrollü normalleşmeye geçti. İller 4 risk grubuna ayrılırken yüz yüze eğitim de okul öncesi, ilkokullar ile 8 ve 12’nci sınıflarda tüm illerde başladı. Düşük ve orta riskli illerde bu sınıfların yanı sıra ortaokullar da açıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 12’lerin dışındaki lise öğrencileri yalnızca yüz yüze yazılı sınavlara gidecek.

VAKA SAYILARI TIRMANIYOR

Ancak son bir haftadır vaka sayıları artıyor ve günlük sayı 12 binlere yaklaştı. Birçok uzmana göre erken normalleşmeye geçildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Twitter hesabından yaptığı açıklamada son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısının 17'den 26'ya çıktığına dikkat çekti. Açıklamada şöyle denildi: “Çoğu ilimizde vakalarda %50-%100 arası artış var. Bir yılı geride bıraktığımız Pandemiye karşı yaygın testle taramaya dayalı etkili bir stratejimiz yok. Pandemi yönetilemiyor, bedelini toplum olarak ödüyoruz, çoğu ilimizde vakalarda yüzde 50-yüzde 100 arası artış var.”

YÜZ YÜZE SINAV KAYGISI

Veliler ise 8 Mart’tan itibaren yüz yüze sınavların başlayacağını hatırlatarak kaygılarını şöyle dile getiriyor:

“Çocuklar toplu taşıma kullanacaklar. Sınıfta da kapalı mekanda olacaklar. Vakalar bu kadar artmışken, yüz yüze sınavlar vaka sayılarının düştüğü aylara ertelenmeli. Bu sayılarla çocukların, öğretmenlerin ve biz ailelerin sağlığı riske atılıyor.”

07-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş