Arama sonuçları

Valilik ile üniversiteler ‘afet farkındalığı’nda birleşti

Valilik ile üniversiteler ‘afet farkındalığı’nda birleşti

İstanbul Valiliği ile İstanbul'daki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında yürütülecek afet farkındalık eğitim faaliyetlerine ilişkin Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, "2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı" kapsamında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinde düzenlenen imza törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Dr. Yaşar Aksanyar, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul'da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları, genel sekreterleri ile AFAD yetkilileri katıldı.

ÜNİVERSİTELER İLE İŞBİRLİĞİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, afetlere hazırlık sürecinin hiç bitmeyen bir süreç olduğuna dikkati çekti.

Bir afet planı kusursuz bile olsa afetler karşısında hiç zarar görmemenin imkansız olduğunu belirten Yerlikaya, şöyle dedi: "Ancak, afetin zararlarını asgari düzeye indirebilmek mümkün. Bakanlığımızca afet öncesinde, risk ve zarar azaltmaya yönelik hazırlık çalışmaları meyvesini vermeye başladı. İleriye dönük faydalarıyla kıyaslandığında neredeyse hiç maliyeti bulunmayan bu çalışmalar, en stratejik yatırımlarımızdan biri oldu."

İçişleri Bakanlığının 2019'da hayata geçirilen ve 2020'yi de içine alan "Afetlere Hazırlık Yılı" kapsamında pek çok eğitim, tatbikat ve halkla ilişkiler tanıtım programlarının gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, "Bu yıl tüm bu çalışmaların devamı olan Türkiye Afet Eğitim Yılı'nda afet eğitim seferberliğini başlatıyoruz. Afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturacağız. Yapacağımız bu iş birliği protokolü bunun en somut adımıdır. Akademik camiamızın afet riskinden korunması için üniversitelerimizdeki hocalarımız, personelimiz, yerli ve yabancı bütün öğrencilerimizde tam bir afet bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. İmzalayacağımız metinlerin, fikirlere ve eylemlere dönüşmesini istiyoruz. Hepimizin afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapması gerekenler, afet risklerine karşı hazırlık tedbirlerimiz ve akademik camiamızda afet farkındalığı oluşturmamız şart."

 

 

26-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş