Arama sonuçları

Vatandaşlara win-win yolunu gösteriyorum: Evlerde tutulan altın ve dövizleri ekonomiye kazandırın

Vatandaşlara win-win yolunu gösteriyorum: Evlerde tutulan altın ve dövizleri ekonomiye kazandırın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 3.5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, vatandaşlara evlerinde tuttukları altın ve dövizleri ekonomiye kazandırmaları çağrısını tekrarladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

YATIRIMCILAR TÜRKİYE'YE GELİN

Yatırımcılara sesleniyorum. Gelin Türkiye’ye yatırım yapın. Yatırım yapanlar bunun meyvelerini topluyorlar. Bugün yapanlar da kısa sürede aynı kazançları elde edecekler. Çünkü Türkiye sadece bölgesinin değil, küresel bir lider.

EVLERDEKİ ALTIN VE DÖVİZLER

Evlerinde tuttukları milli servetimiz olan altın ve dövizleri finans kuruluşları aracılığıyla ekonomimize kazandırmaları çağrısını tekrarlıyorum. Win-win hesabına göre kazanmalarının yolunu gösteriyorum.

Hukuktan ekonomiye uzanan reform programlarımızın takvimlerine uygun şekilde yürümesini sağlayacağız. Yeni anayasa süreci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tahkimi açısından da bir fırsat olacaktır. Yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır.

Salgın döneminde reform gündemimizi belirttiğimiz takvimi açıkladık. İnsan hakları eylem planınıda yer alan başlıkları belirlediğimiz takvime göre ilgili kurumlarla hayata geçireceğiz.

Türkiye ekonomisi, temelsiz ve derinliksiz finans hareketleri değil. Milletimizin de daha bilinçli bir tavır ortaya koyduğunu müşade ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerden kendileriyle ilgili hususların takipçisi olmalarını istiyoruz.

SİVİL ANAYASA HAZIRLIĞI

En önemli reform başlığı millete verdiğimiz yeni ve sivil anayasa sözüdür. Merkezinde insanın olduğu yeni bir anayasa kazandırmayı istiyoruz.

3’ncü yılını Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özünü oluşturan hızlı karar alma ve etkin şekilde uygulama mekanizmaları ülkemizin salgın döneminde pozitif yönde ayrışmasını sağlamıştır.  

Siyasi partiler başta olmak üzere tüm kesimlerin anayasaya katkı sağlamasını bekliyoruz.

19 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle istediğimiz seviyeye ulaşmıştır. Böylesine bir dönemde koronavirüs salgını yeni fırsat açmıştır.

Sağlık altyapımızın gücü sayesinde felaket görüntüleriyle karşılaşmadık. Tedbirleri kimi zaman sıkıştırıp, genişleterek en az seviyede tuttuk. Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında da oldukça ileri bir seviyedeyiz. Fabrikalarda çarklar hiç durmadı.

KURALLARA UYALIM

Yüz yüze eğitimin aksamasıyla programları bozulan öğrencileri yakından takip ediyoruz.

Normalleşme adımlarını atarak, kısıtlamalardan bunalan milletimize nefes aldırmaya çalışıyoruz. Vaka, ölüm sayıları artığında tedbirleri güncellemek zorunda kalabiliyoruz. Salgını tehdit olmaktan çıkarmak için kurallara riayet edilmesi gerekiyor. Herkesin polisi kendi vicdanı ve aklı olmak mecburiyetindedir.

Vaka sayılarını düşüremezsek, küresel normalleşme sürecinin gerisinde kalırız.

Vatandaşlarımızı bir defa daha temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya riayet etmeye davet ediyorum.

 

29-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş