Arama sonuçları

Veli-Der: Depremzede öğrenciler LGS’de muaf tutulmalı

Veli-Der: Depremzede öğrenciler LGS’de muaf tutulmalı

Öğrenci Veli Derneği depremzede öğrencilere dair yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Veli-Der'in bu yıl yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) iptal edilmesi gerektiğine dikkat çektiği açıklamada “Depremzede tüm öğrencilere liselere sınavsız geçiş hakkı tanınmasını, depremzede öğrencilerin istediği okulda ve okul türünde eğitim alma hakkıyla ilgili düzenlemeler yapılarak bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz” denildi.

BirGün'de yer alan habere göre, Millî Eğitim Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sınavı’nın 4 Haziran 2023’te gerçekleşeceğini açıklamasına Öğrenci Veli Derneği’nden tepki geldi. Alınan kararın deprem bölgesindeki öğrenciler için adil olmadığına vurgu yapan Veli Der, şöyle dedi:

NE ETİK NE DE ADİL

“6 Şubat’ta yaşanan 2 büyük depremde yaşamını kaybeden, yaralanan, yaşamına engelli olarak devam etmek zorunda kalan, tedavi gören, evi kullanılamaz durumda olan, güvenli barınacak bir yere sahip olmayan, göç etmek zorunda kalan, erzak ve çadır gibi temel ihtiyaçlara ulaşamayan ve tüm bu olumsuz şartlarda ciddi travmalar yaşayan depremzede çocuklarımıza sınav dayatılması ne etik ne de adildir.”

SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKI TANINMALI

Merkezi sınav sisteminin halihazırda eşitsizliğe sebep olduğuna ve bu eşitsizliğin depremzede öğrencileri daha da dezavantajlı hale getireceğine vurgu yapılan açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

“Merkezi sınavların yarattığı eşitsizlik depremzede çocuklarımız için eşitsizliği daha da artıracaktır. Eğitimde asıl olan çocuklarımızın eşit, nitelikli, kamusal, bilimsel eğitime erişim hakkı ve onların üstün yararıdır. Her öğrencinin istediği okulda eğitim görme hakkı tartışılmaz en temel haktır. MEB’in yapması gereken LGS’yi iptal ederek depremzede çocuklarımıza bu süreçte psiko-sosyal destek sağlayarak çocukların istediği okulda eğitim görme hakkını esas alan okullaşma politikasını hayata geçirmesidir. Oysa MEB, LGS’nin iptaliyle ilgili adımları ısrarla atmamakta, her çocuğun istediği okulda eğitim görme hakkını yok saymaktadır. Bu konudaki ısrara karşı Veli-Der olarak her çocuğumuzun istediği okulda eğitim görme hakkının yanında acil olarak depremzede tüm öğrencilere liselere sınavsız geçiş hakkı tanınmasını, depremzede öğrencilerin istediği okulda ve okul türünde eğitim alma hakkıyla ilgili düzenlemeler yapılarak bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”

20-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş