Arama sonuçları

Veliden ‘bağış’ istenmeyecek, öğretmen ya da sınıf seçilmeyecek

Veliden ‘bağış’ istenmeyecek, öğretmen ya da sınıf seçilmeyecek

Veliden ‘bağış’ istenmeyecek, öğretmen ya da sınıf seçilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kayıt sırasında velilerden bağış alınmamasını istedi. Kronik hastalığı bulunan öğrencilerin uzaktan eğitim alması, ders saatlerinin gün ışığına göre düzenlenmesi için okullara yazı gönderen bakanlık, bağış ile ilgili okulları da uyardı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sene başı iş ve işlemlerine ilişkin illere dün yazı gönderdi. Bu yazıda kayıtla ilgili düzenlemeler ve bağış konusunda uyarılar yer aldı.

VELİDEN ‘BAĞIŞ’ İSTENMEYECEK, ÖĞRETMEN YA DA SINIF SEÇİLMEYECEK

Yazıya göre okul yönetimlerince kayıt sırasında, mevzuatta yeri olmayan fatura, sözleşme gibi belgeler velilerden talep edilmeyecek. Ancak kayıt alanı içinde olmadığı ve adrese ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmediğinden kuşku duyulan durumlarda, köy veya mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde gerekli araştırma yapılarak, ilgili kanun hükümleri gereğince aykırı davrananlarla ilgili işlem yapılacak.

Velilerden, okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya bağışların, ilgili mevzuatlara aykırı olması sebebiyle alınmayacağı, aksi durumlarda bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin valilikler tarafından değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması talimatı verildi.

AYRIMCILIK YAPILMAYACAK

Ayrıca, devlet okullarında okula kayıt, özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik veya fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalar da yapılamayacak.

25-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş