Arama sonuçları

Velilere ‘kovid-19 taahhütnamesi’ imzalatılacak

Velilere ‘kovid-19 taahhütnamesi’ imzalatılacak

Velilere ‘kovid-19 taahhütnamesi’ imzalatılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta başlayacağını açıklamıştı. Bu tarihte okullar açılacak ve 18 milyondan fazla öğrenci ile 1 milyon öğretmen ders başı yapacak. Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak. Bu arada velilere de  “kovid-19 taahhütnamesi” imzalatılacak.

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nca hazırlanan "Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"nde, okullarda alınacak önlemlere yer verilirken, velilerle ilgili düzenleme de yapıldı.  Rehbere göre okulların açılmasıyla velilere, özel hazırlanmış "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" iki nüsha halinde imzalatılacak, bir nüshası velilere verilecek.

VELİLERE ‘KOVİD-19 TAAHHÜTNAMESİ’ İMZALATILACAK

Taahhütnamede, şunlar yer alacak:  "Çocuğumun ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayeti olması durumu ile aile içerisinde solunum yolu şikayetleri gelişen veya solunum yolu enfeksiyonu hikayesi ile hastane yatışı yapılan kişi varlığında ya da Kovid-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda çocuğumu kuruma getirmemem ve bu durumu okula bildirmem gerektiği konusunda bilgilendirildim. Yukarıda belirtilen durumlarda çocuğumu okula getirmeyeceğimi ve getirmeme sebebimi okul yönetimine bildirmeyi kabul ve taahhüt ederim."

HER GÜN AYNI VELİ GELECEK

Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyacak, maske takacak.  Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması, büyükanne, büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanların öğrencileri bırakıp almaması sağlanacak.  Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler, veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacak.

05-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş