Arama sonuçları

Velilerin dini vakıflar isyanı: Okulumuzda istemiyoruz

Velilerin dini vakıflar isyanı: Okulumuzda istemiyoruz

Nakşıbendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol kapsamında düzenleyeceği bilgi yarışması için okul bahçelerine stant açtı. Vakfın Ankara’da stant açtığı okulun velileri okul yönetimine, “Vakfı okulumuzda istemiyoruz” diyerek dilekçe verirken okul yönetimi, “İstemeyenlerin yarışmaya katılımı iptal edilecek” demekle yetindi.

OKULLARA GİRİYORLAR

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, velilerin çabası, Nakşıbendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı’nın öğrencilere yönelik etkinlik düzenlemesine engel olamadı. Ankara Kardelen Ortaokulu’ndaki veliler, “Vakfı okulumuzda istemiyoruz” diyerek verdikleri dilekçelere, “Etkinlik, MEB onayıyla yapılmaktadır. Etkinliğe katılmak istemeyen velilerin katılımları iptal edilecektir” yanıtını alabildi.

Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı için okulların kapısı bir kez daha ardına kadar açıldı. Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Türkiye genelinde 17-18 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği, “Ufka Yolculuk” isimli bilgi yarışması için okullarda stant açmaya başladı. Vakfın okullarında etkinlik düzenlemesine tepki gösteren velilere ise “MEB ile protokolümüz var” yanıtı verildi.

VAKIF SÜREKLİ MESAJ ATIYOR

Çocuğu Ankara Kardelen Ortaokulu’nda okuyan bir veli, vakfın okulun bahçesine stant kurduğunu ve yarışma için kayıt topladığını anlattı. Çocuğunun vakfın standında dağıtılan forma kendisinin numarasını yazdığını anlatan veli, “Vakıftan sürekli mesajlar alıyorum” diye konuştu.

İSTEMEYENLERİN KATILIMI İPTAL EDİLECEK

Velilerin vakfın okullarından çıkması için okul yönetimine dilekçe verdiği öğrenilirken okul yönetiminin tepkiler karşısında MEB ile vakfın imzaladığı protokol nedeniyle sessiz kaldığı belirtildi. Okul yönetimi ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayan bir velinin CİMER’e yaptığı şikayet başvurusuna ise şu yanıt verildi:

“Başvuruda adı geçen okul müdürlüğü ile görüşülmüş, bilgi alınmıştır. Başvuruda yer alan etkinliğin Bakanlığımızın (MEB) onayı alınarak etkinliğe ilişkin gerekli izinlerin alınarak dağıtıldığı, etkinliğin iptal edilmesine ilişkin ilgili organize eden yetkililere okul müdürlüğü tarafından velilerin iptal edilmesine ilişkin dilekçe taleplerin iletildiği ve etkinliğe katılmak istemeyen öğrenci velilerinin katılımlarının iptal edileceği bilgisi tarafımıza iletilmiştir.”

İKTİDAR DERS ALMAMIŞ

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, okullar giren vakıf ve derneklerin tamamına yakınının, “Tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi” olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 2 milyon çocuğun tarikat ve cemaatlerin faaliyetlerine katılmaya zorlandığını ifade eden Taştan, şunları söyledi:

“Yasa dışı, merdiven altı yüzlerce medrese, binlerce sıbyan mektebi faaliyet halinde. MEB bunları görmezden geliyor. Bunlar yetmezmiş gibi yetkilerini vakıf ve derneklere devrederek bu yapıların okullarda etkinlik yapmasına izin veriyor. Bu sözde kurumları okullarımıza sokan bakanlık ve yetkilileri suç işliyor. Bir veli olarak şunu ifade etmek istiyorum, bu yapıların çocuklarımıza yaklaşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İktidar ve MEB FETÖ’den ders almamış. Bu yapılar dışarıdan aldıkları güç ve para ile çocuklarımızı devşirmeye çalışıyorlar.”

06-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş