Arama sonuçları

Veterinerlerden Erdoğan’a açıköğretim çağrısı

Veterinerlerden Erdoğan’a açıköğretim çağrısı

Veterinerlerden Erdoğan’a açıköğretim çağrısı. BirGün’de yer alan habere göre, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, tıpkı psikoloji eğitimi gibi veteriner hekimlik eğitiminde de uzaktan eğitim yapılmaması gerektiğini belirtti. Yazılı bir açıklama yapan Arslan, konuyu, rapor hazırlanması talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatine sundu. Arslan, geçtiğimiz dönem açıköğretim bünyesinde laborant ve veteriner sağlık ismiyle bir önlisans programı açıldığını hatırlatarak, ilgili bölüm için YÖK’e başvuruda bulunduklarını, ancak henüz yanıt alamadıklarını belirtti.

ÜÇ ÜNİVERSİTEDE UYGULANIYOR

Halihazırda üç üniversitede bu programın öğrenci kabulüne devam ettiğinin bilgisini veren Arslan, uzaktan eğitimle veteriner hekim yardımcı personeli yetiştirilemeyeceğini söyledi.

Tıpkı Psikoloji bölümünde olduğu gibi hayvan sağlığının da uygulamalı eğitim gerektirdiğini vurgulayan Arslan, “Aynı hassasiyeti toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı, hayvancılık ve ülke ekonomisi için kritik önemdeki veteriner hekimlik eğitiminde de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde Psikoloji lisans programının (Açıköğretim) açılması büyük tepkiye neden olmuş, bunun üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldığını ve açıköğretim konusu da dahil olmak üzere rapor hazırlanması için talimat verdiğini duyurmuştu.

05-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş