Arama sonuçları

‘VIP hasta’dan sonra ‘VIP aşılacaklar’ dönemi

‘VIP hasta’dan sonra ‘VIP aşılacaklar’ dönemi

Koronavirüs salgını boyunca VIP hasta tartışmaları yaşandı. Aşı uygulamasının başlamasıyla birlikte bu kez de Kovid-19 aşısında VIP listesi gündeme geldi. Üniversite hastanelerinin hazırladığı ‘torpilli’ aşı listeleriyle şu an aşılama grubunda yer almaması gereken çok sayıda ismin aşılandığı ortaya çıktı. Birgün’ün haberine göre
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de sağlıkçı olmayan ve şu an aşılanacak grupta da olmayan kişilere Kovid-19 aşısı yapıldığı öğrenildi.

AŞIDA ‘VIP LİSTE’ DÖNEMİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kovid-19 aşılama listesinde, sağlıkçı olmayan ve öncelikle aşılanması gereken grupta da yer almayan çok sayıda yöneticinin girdiği öğrenildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin aşı listesinde 8 bin 958 ismin yer aldığı görülürken başta rektör, rektör yardımcısı, rektör danışmanları hatta sekreterlerin bile aşı listesinde olduğu görüldü.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kovid-19 aşılaması için üniversitelerden ve üniversite hastanelerinin yönetimlerinden personel listesi istendi. Bakanlık yetkilileri, bu listelere sağlıkçı olmayanların da eklenmiş olabileceğini ifade ediyor.

24-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş