Arama sonuçları

Yabancı özel liselerde 2. serbest kayıt dönemi

Yabancı özel liselerde 2. serbest kayıt dönemi

Yabancı özel liselerde 2. serbest kayıt dönemi. Yabancı özel liselerden bazıları, 2. serbest kayıt dönemi için puan ve açık kontenjanlarını açıklamaya başladı.

YABANCI ÖZEL LİSELERDE 2. SERBEST KAYIT DÖNEMİ

Özel liseler bu yıl iki kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi ve 1. serbest kayıt döneminin ardından 2. serbest kayıt dönemine geçiyor. İlk kez hem devlet liseleri için tercihler hem de özel liseler için kayıtlar aynı takvimde yapılıyor. Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapamayacak.

DİKKATLİ TAKİP GEREKİYOR

1. serbest kayıt dönemini bitiren özel okullarda 2. serbest kayıt dönemi başladı. Okullar hem taban puanları hem de açık kontenjanlarını açıklamaya başladı. 27 Temmuz Pazartesi günü başlayan 2. ön kayıt dönemi kayıtları kapsamında, okullar aynı gün hem kesin kayıt hem de yedek kayıtlarını yapmaya başladılar.

Serbest kayıt döneminde boş kontenjanı olan okullar her gün için taban puan açıklayıp, aynı gün içinde hem kesin hem yedek kayıtlarını yapacaklar. Bu dönemde okulların listelerinin çok yakından takip edilmesi gerekiyor. Vekalet de özellikle bu dönemde işe yarıyor. Çünkü siz bir okulun bahçesinde iken bir başkası da diğer okulların bahçelerinde yedek için sıranın gelmesini bekleyebiliyor.

BOŞ KONTENJAN OLMASA DA

Bu dönemde okullarda boş kontenjan görünmese bile unutmamız gereken kayıt çekmelerin yaşanabileceği ve bu nedenle de dolu olan okullarda da boş kontenjan oluşabileceği.

İşte 2. serbest kayıt dönemi için puan ve boş kontenjanlarını açıklayan yabancı özel liseler şu şekilde:

AMERİKAN LİSELERİ

Amerikan Robert Lisesi

Amerikan Robert Lisesi bu sene için kontenjanını doldurduğunu duyuran okullardan. Bu erkek öğrenci için belirlenen taban puan 482 olurken, kızlarda kontenjan 477.9015 ile kapandı. Lisenin ilk taban puanı 479 olarak açıklanmıştı.

Üsküdar Amerikan Lisesi

Kızlarda 1 kontenjan açığı bulunan okulun kızlar için belirlenen taban puanı 467, erkekler için ise 470. Lisenin ilk taban puanı 470 olarak açıklanmıştı.

 

İzmir Amerikan Koleji

İzmir Amerikan Koleji de kontenjanını doldurduğunu duyuran okullardan. Okulun 1. serbest kayıt dönemi için taban puanı ise 424 olarak açıklandı. Okulun ilk taban puanı 446 olarak açıklanmıştı. Okula giren en yüksek puanlı öğrencinin puanı 500, en düşük 424 ve ortalama puan ise 453 olarak açıklandı.

Tarsus Amerikan Koleji

Birinci serbest kayıt taban puanı 404 olarak açıklanan Tarsus Amerikan Koleji de kontenjanlarını doldurduğunu açıkladı. İlk taban puanı 443 olarak açıklanan okula giren en yüksek puanlı öğrencinin puanı 500, en düşük puanlı öğrencinin puanı ise 404 olarak açıklandı. Ortalama puan ise 440.

FRANSIZ LİSELERİ

Saint Joseph Fransız Lisesi

Saint Joseph Fransız Lisesi, 28 Temmuz'da 4. ön kayıt dönemine geçiyor. Okulun taban puanı 456 olarak açıklanırken, son anda 28 kontenjan açan okulun toplam kontenjanı 216 olarak duyuruldu.

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi

2. serbest kayıt dönemi için taban puan 445 olarak belirlendi.

Sainte Pulcherie Fransız Lisesi

Okulun 2. serbest dönem taban puanı 430 olarak ilan edildi.

Saint Benoit Fransız Lisesi

Okulun duyurulan 2. serbest kayıt dönemi için taban puanı 435.

Saint Michel Fransız Lisesi

Lisenin 2. serbest kayıt dönemi için taban puanı 425.

İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi

Okulun 2. serbest kayıt dönemi için taban puanı 390. Boş kontenjan 4. Okulun ilk taban puanı 395 olarak açıklanmıştı.

ALMAN VE AVUSTURYA LİSESİ

Alman Lisesi

Okulun 1. serbest kayıt dönemi için taban puanını değiştirmedi. Puan 470. Kontenjan yok ama kayıt çekmeler nedeniyle oluşabilir.

Avusturya Lisesi

Okulun 1. serbest kayıt dönemi puanı lise için 430, ticaret bölümü için 420. Lisede boş kontenjan 2, ticaret bölümünde de 2. Okulun puanı değişmedi.

İTALYAN LİSELERİ

Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Okul, 2. serbest kayıt dönemi için taban puanını 410, açık kontenjanını ise 8 olarak açıkladı. Okulun ilk taban puanı 425 olarak açıklanmıştı.

İtalyan Lisesi

1. serbest kayıt dönemi için taban puanını 420 olarak açıklayan lisedenin kontenjanı doldu. Ancak kontenjan açılma ihtimali düşünülerek taban puan 415 olmak üzere ön kayıt alınacak. Okulun ilk taban puanı 425 olarak açıklanmıştı.

27-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş