Arama sonuçları

Yabancı ve Türk özel liseler: Öğrencilerini bu yıl da LGS puanına göre alacak

Yabancı ve Türk özel liseler: Öğrencilerini bu yıl da LGS puanına göre alacak

Aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman okullarının yer aldığı özel liseler bu yıl da öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre alma kararı verdi. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) çatısı altında bulunan özel okullar 6 Haziran’da yapılacak 2021 LGS puanı sonuçlarını kabul edecek.

PUANLARINI AÇIKLAYACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS puanlarını açıkladıktan sonra yabancı ve Türk özel okullar da kendi puanlarını duyuracak. Okullara ön kayıt-kesin kayıt sistemi ile kayıt yapılacak. En az iki kez ön kayıt-kesin kayıt ardından okullarda boş kontenjan olursa serbest kayıt dönemine geçilecek.

Puanı tutanlar birden fazla okula ön kayıt yaptırabilecek, ancak kesin kayıt tek bir okula olacak. Bu okullar için tercih listesi hazırlanmayacak. Özel okullara kayıt yaptıranlar ise devlet liseleri için tercih yapamayacak. Ancak özel okullardan kayıtlarını sildirirlerse devlet okullarını tercih edebilecek ya da nakil dönemini bekleyecek.

KAYIT TAKVİMİ NE OLACAK?

TÖZOK, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile önümüzdeki hafta görüştükten sonra kayıt takvimini de açıklayacak. Talepleri ise devlet liseleri için tercih başlamadan özel okulların kayıtlarını yapması olacak.

YABANCI ÖZEL LİSELER İÇİN TIKLAYINIZ

 

24-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş