Arama sonuçları

Yakın zamanda yapılan tüm sınavlar araştırılmalı

Yakın zamanda yapılan tüm sınavlar araştırılmalı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sadece KPSS'nin değil, yakın zamanda yapılan tüm sınavların araştırılması ve şaibe olup olmadığının ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Erzurumlu vatandaşların en büyük şikayetinin işsizlik olduğunu belirten Özkoç, iktidara geldiklerinde Erzurum'un özel bir ekonomik kalkınma bölgesi olacağını, ilde fabrikaların açılacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun 100 milletvekiliyle 9 Ağustos'ta Edirne'yi ziyaret edeceğini de aktaran Özkoç, "Nereye gidersek gidelim insanlar 'Artık yetti' diyor. Bu iktidara karşı güven tamamen bitmiş durumda" dedi.

TÜM SINAVLAR ARAŞTIRILMALI

2022 KPSS lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddialara da değinen Özkoç, şunları kaydetti:

"AKP iktidarı ÖSYM gibi dünya çapında kusursuz sınav yapan bir kurumu artık itibarsız bir hale getirmiştir. KPSS sınavındaki iddiaların araştırılmasını istiyoruz. Bu araştırmanın namuslu, dürüst ve doğru bir şekilde yapılmasını istiyoruz. ÖSYM içerisinde bir şebeke var mı? Bu araştırmalıdır, bunu bilmek istiyoruz. ÖSYM içerisindeki sorumlular bir an önce tespit edilmeli ve bu emek hırsızları şiddetli bir şekilde cezalandırılmalıdır. Sadece KPSS değil yakın zamanda yapılan tüm sınavlar yeniden araştırılmalı ve şaibe olup olmadığı ortaya çıkartılmalıdır. Sınava bir kere şaibe düşmüştür, KPSS genel kültür genel yetenek sınavı iptal edilmelidir."

Özkoç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin, asgari ücretin yükseltilmesinde, KYK borçlarının faizlerinin kaldırılmasında büyük katkısı olduğunu söyledi. Özkoç, "Biz iktidara gelmeden söylediklerimizle iktidara yön veren bir muhalefetiz, iktidara geldiğimizde amacımız en kısa zamanda Türkiye'yi layık olduğu itibarlı ülkeler seviyesine çıkarmaktır" dedi.

 

04-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş