Arama sonuçları

Yaklaşık 400 bin adayın gireceği MSÜ sınavı ertelenecek mi?

Yaklaşık 400 bin adayın gireceği MSÜ sınavı ertelenecek mi?

Yaklaşık 400 bin adayın gireceği MSÜ sınavı ertelenecek mi? Milli Savunma Üniversitesi Sınavı (MSÜ) 29 Mart’ta yapılacak. Adaylar ise ‘Sınav ertelenecek mi?’ diye soruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan koronavirüs ile ilgili toplantıdan sonra ilkokul, ortaokul ve liselerde iki haftalık, üniversitelerde ise 3 haftalık tatil açıklandı. Koronavirüs tatilinin ardından ise akla ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavlar geldi. Bu sınavlar iptal edilecek mi?

YAKLAŞIK 400 BİN ADAYIN GİRECEĞİ MSÜ SINAVI ERTELENECEK Mİ?

Bu sınavlardan biri ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile aynı olması nedeniyle üniversite adaylarının da girmeyi tercih ettiği Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek sınava ilk yıl 300 bin, 2019 yılında ise 379 bin öğrenci girmişti. Sınavın tarihi ise 29 Mart. MSÜ adayları şimdi bu sınav ile ilgili ÖSYM’nin vereceği kararı bekliyor.

ÖSYM TAKVİMİ DEĞİŞİR Mİ?

ÖSYM’nin açıkladığı sınav takvimine göre 29 Mart’taki MSÜ Sınavı’ndan sonra 4 Nisan’da da Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2020-DİB-MBSTS), 12 Nisan’da Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı görünüyor.

YKS ERTELENİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ise katıldığı bir TV programında YKS’nin belirlenen tarihte 20-21 Haziran’da yapılıp yapılmayacağı soruldu. Selçuk, bu sınavla ilgili kararı YÖK ile ÖSYM’nin verebileceğine, onların alanı olduğunu söyledi.

Selçuk bu hafta sonu Pazar günü yapılacak ve 50 bin adayın katılacağı ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın ise iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi.

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş