Arama sonuçları

Yapay zeka eğitimde fırsat eşitliği sağlar mı?

Yapay zeka eğitimde fırsat eşitliği sağlar mı?

Yapay zeka eğitimde fırsat eşitliği sağlar mı? Uzaktan eğitimle birlikte en çok tartışılan konulardan birisi de yeni bir eşitsizlik yaratması ve öğrenciler arasında eşitsizliği derinleştirmesi. Etgi Grup Genel Müdürü Bilgin Yazar, yapay zeka kullanımının eğitim araçlarını da etkileyeceğini ve eğitimde eşitlik sağlayacağını söylüyor.

Uzaktan eğitim yöntemlerinde öğrencilerin imkanlarının daha fazla olduğunu belirterek, şöyle diyor:

YAPAY ZEKA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAR MI?

Yapay zeka, eğitim araçlarında da kullanılıyor ve uzaktan eğitimi etkiliyor. Kullanıcıları en doğru şekilde yönlendiren asistanlar, seviyelerine göre içerikler yönlendiren, dönemsel olarak seviye tespiti yapan ve kullanıcısıyla daha fazla etkileşim kuracak sistemler hayatımıza girecek. Sağladığı avantajlar nedeniyle gelecekte uzaktan eğitimin öneminin daha da arttıracağını, hatta en önemli eğitim verme şekillerinden biri olacağını düşünüyorum. Bu durum eğitim içeriklerinin kalitesine de yansıyacak. Kullanıcıları ile daha fazla etkileşim kurulabilecek sınıflar, herkesin eğitimi ile eşit şekilde ilgilenecek yapay zeka araçları, eğitimde herkese eşit fırsatı da sunacak."

EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAYATI DEĞİŞİYOR

Yazar, dijital dönüşümün öncelikli bileşenlerinden biri olan online iletişimin, tüm dünyada eğitim ve çalışma hayatını yeniden şekillendirdiğini belirtti. Yazar, "Genç nüfusumuzla teknoloji kullanımına hızlı uyum sağlayabiliyoruz. Bunu birçok teknolojinin ülkemizde ilgili sektörlere hızlıca entegre olmasından da gözlemleyebiliriz. Bu pencereden bakıldığında ülkemizin iyi bir noktada bulunduğu ve hızla gelişim kaydettiği rahatlıkla söylenebilir” dedi.

28-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş