Arama sonuçları

Yarıyıl tatilinde ödev yok

Yarıyıl tatilinde ödev yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlerimizden küçük bir istirhamımız var, öğrencilerimize bu iki hafta içerisinde ödev vermesinler" dedi.

Bakan Özer, Esenler Tuna Eğitim Vadisi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 6 Eylül 2021 tarihinde bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başladıklarını, birinci dönemi kesintiye uğratmadan, sağlık kurallarına riayet ederek tamamlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğunu vurgulayan Özer, okulların açık kalmasının sadece eğitim değil, aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi olduğuna dikkati çekti.

"ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİMİZE BU İKİ HAFTA İÇERİSİNDE ÖDEV VERMESİNLER"

Bu sürecin en büyük kahramanlarının öğretmenler olduğunu belirten Özer, şöyle devam etti:

"5 ay içerisinde her gün maskeyle ders anlattılar. Maskelerini okullarda hiç çıkartmadılar. Aşı oranlarında sadece Türkiye'deki ortalamanın çok üzerinde performans göstermediler aynı zamanda çoğu ülkedeki öğretmenlerin aşılanma oranının da çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah cuma günü 2 haftalık yarı yıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var, öğrencilerimize bu iki hafta içerisinde ödev vermesinler. Gerçekten öğrencilerimizin -eğitime yeni başlayanlar hariç- hepsi bu 1 yıllık aradan sonra, özellikle ilk aylar eğitim öğretime başlamada gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu 5 aylık yoğun eğitimden sonra onların da 2 hafta gerçekten böyle güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içerisinde öğrencilerimize ödev vermeyecektir. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah."

18-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş