Arama sonuçları

Yatay geçiş başvuruları 11 Nisan’da başlıyor

Yatay geçiş başvuruları 11 Nisan’da başlıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna’daki savaştan kaçıp yurda dönen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik haklarıyla ilgili ayrıntıları açıkladı. Gerekli şartları sağlayanların yatay geçiş yapabileceği, şartları sağlamayanların ise özel öğrenci statüsüyle öğrenim hayatlarına devam edebilecekleriyle ilgili karar 9 Mart 2022 tarihinde duyurulmuştu.

Buna göre kontenjanlar yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından belirlenerek 11 Nisan Pazartesi gününden önce internet sayfalarında yayımlanacak. Öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle beraber ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapması gerekiyor.

BAŞVURAN ÖĞRENCİ SAYISI 4 BİN

Yükseköğretim kurumları başvuruları değerlendirip, kontenjanın yarısı kadar yedek adayla birlikte 20 Nisan mesai saati bitimine kadar sonuçları internet sayfalarında ilan edeceklerdir. 21-22 Nisan tarihlerinde asil adayların kayıtları yapılacaktır. Boş kontenjan kalması durumunda, yedek aday listeleri 23 Nisan’da ilan edilerek yedek aday kayıtları, 25 Nisan mesai saati bitimine kadar yapılacaktır. İlan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

 

Başvururan öğrenci sayısı 4 bin 8. 

04-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş