Arama sonuçları

Yeni dünya için ‘çeviklik’ avantaj olacak

Yeni dünya için ‘çeviklik’ avantaj olacak

Yeni dünya için ‘çeviklik’ avantaj olacak. Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Wtech Akademi olarak hedeflerinin üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmuş ancak iş bulamamış gençleri Dijital Çağın yeni meslekleri konusunda uzmanlaştırıp, iş dünyasına kazandırmak olduğunu söyledi.

Teknolojide Kadın Derneği, WtecH Akademi mezunlarına sertifikaları verdi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı ve 360+ Media Interactive Technologies Kurucu Başkanı Zehra Öney, Wtech Akademi’nin de üç sınıfının (SQL Veri Tabanı Uzmanı, Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı ve İş Analizi) diplomalarını verdiklerini söyledi. 20 öğrenci ile başladıklarını ancak 57 öğrenci mezun ettiklerini anlatan Öney, özellikle kadınların STEM alanında var olmaları için çalıştıklarını söyledi.

Yapay zeka ile birlikte dünyanın hızlı bir değişimden geçtiğini ve dengelerin değiştiğini anlatan Öney, şunları söyledi:

YENİ DÜNYA İÇİN ‘ÇEVİKLİK’ AVANTAJ OLACAK

“Bu değişkenlik çağında bizi güçlendirecek tek sürdürülebilir avantaj çevikliktir. Yapay zeka, özellikle metal yakalılar hayatımıza girdikten sonra bu çevikliği eğer kendi içimizde sağlayamazsak maalesef süreç içerisinde zorluklarla karşılaşacağız. Şirketlerin yüzde 68’i kriz zamanlarında ayakta kalmak için çevikliği, sürekli gelişim ve dönüşüm kavramını ilk üç özellik olarak 2020’de stratejilerine koymuş durumdalar. Çeviklik, gençlerimizin sahip olması gereken en önemli özellik. Özellikle teknoloji hizmet ihracatı konusunda yetişen uzman gençlerimizin Türkiye’nin ekonomik değerine de 2021 yılında yoğun katkı vereceği şimdiden belli. Wtech Akademi olarak hedefimiz üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmuş ancak iş bulamamış gençlerimizi Dijital Çağın yeni meslekleri konusunda uzmanlaştırıp iş dünyasına kazandırmak.”  

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Teknolojinin ciddi sıçramalarla ilerlediği, tarih sahnesinde 100 yıllarda kat edilen ilerlemelerin 10 yıl bandına indiği bir eşikteyiz. Dijital dönüşümü ıskalayan şirketlerin varlıklarını sürdürme şansı bulunmadığını net şekilde biliyoruz. Hatta çok uzak olmayan gelecekte dijital kavramı demode kalacak, çünkü bu şekilde yaşamak yeni normalimiz olacak ve birçok şeyi artık başında dijital demeden ifade etmeye başlayacağız.”

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman ise 2020’de hem sosyal hayatta hem de ekonomik hayatta büyük kırılmalar olduğuna dikkat çekti. Alama, şöyle konuştu:

“2 değişiklikten bahsetmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi yıllardır sürdürülebilirliğe odaklanan ve buna yatırım yapan kişilerin ve şirketlerin haklılığın kanıtlanmış olması.  Öyle ki bu yaşadığımız pandemi süreci, doğayı bu şekilde yok etmeye devam edersek yaşayacaklarımızın adeta bir önizlemesi gibi oldu. Net bir şekilde görüldü ki şirketlerin de içinde var oldukları topluma karşı da sorumlulukları var ve hayatın sağlıklı devamı için bu bir gereklilik. Kullanıcıların alışkanlıkları da aslında bu yönde değişmiş ve değişmeye hızla devam ediyor. Diğer önemli gelişme de küresel tedarik zincirinde başladı. Yıllarca tedarik zincirlerinin temel amacı maliyeti düşürmek oldu. Fakat pandemiden sonra artık şirketler stratejilerini çeşitliliğe ve esnekliğe odaklamaya başladılar. Bu da üretimin tek merkezden çıkıp yaygınlaşması anlamına geliyor. Türkiye için de fırsat burada başlıyor. Orta Doğu’ya, Avrupa’ya ve Afrika’ya ulaşılabilecek temel bir noktadayız. Sanayimiz bütün çevre ülkelere göre çok gelişmiş durumda. Yetişmiş insan gücümüz var ve bu yatırımları ülkeye çekebilecek kapasitemiz var. Dolayısıyla bu fırsatı da iyi değerlendireceğimizi ümit ediyorum.”

UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen de Robotik Süreç Otomasyonu ve Yapay Zekâ uzmanlıklarının dünyanın en hızlı büyüyen ilk iki meslek grubu içinde yer aldıklarına değinerek, şunları söyledi:

“Ülkemizde de bu iki teknolojide iş gücü ihtiyacının hızla arttığını gözlemliyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmak ve şirketlerimizin dünya pazarlarında daha etkin rekabet edebilmesi için RPA uzmanı ve yazılımcı ekosisteminin büyümesi çok önemli.”

13-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş