Arama sonuçları

Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy kimdir? Hangi görüşü savunuyor?

Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy kimdir? Hangi görüşü savunuyor?

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2022 KPSS’de yaşanan skandal üzerine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gece yarısı kararnamesiyle görevden alınmıştı. Yerine ise yine gece yarısı kararnamesiyle Prof. Dr. Ali Bayram Ersoy ÖSYM Başkanı olarak atandı. 4 Ağustos tarihli resmi gazetede karar yayımlandı. Atamanın ardından Ersoy ilk olarak Twitter hesabını kapattı. Ancak Ersoy'un geçmişte attığı tweetler ortaya çıktı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, sosyal medya hesabından dün akşam ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un önceden attığı tweetleri paylaştı. Cumhuriyet’in haberine göre Ersoy'un İsmailağa cemaatinin düzenlediği sohbetlere katıldığı iddia edildi. 

HESABINI KAPATTI AMA 

Atamanın ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un atama kararı açıklamasından hemen önce sosyal medya hesaplarını kapattığı iddia edildi.  CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, sosyal medya hesabından göreve yeni paylaşan Prof. Dr. Ersoy'un Twitter hesabından attığı tweeti paylaştı. 

TARİKATÇIYA ‘EFENDİM’ DİYEN 

Maraklı şöyle dedi:

"Yeni ÖSYM Başkanı, atandığı an Twitter hesabını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor. Tarikatçıya "efendim" diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık. Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz."

İSLAMİ NATO’YU SAVUNUYOR

Öte yandan Ersoy’un daha önce İslami NATO'yu savunan söylemleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün düzenlediği sohbetlere katılmasıyla gündeme gelmişti. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti’nin de ziyaret ettiği Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığı'nı yürütüyor.

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak öne çıkıyor.

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?

Bir dönem Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreterliği de görev yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Matematik Bölüm Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda matematik profesörü olan Ersoy, Rektör Danışmanı görevinde de bulundu.

Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

04-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş