Arama sonuçları

Yeryüzü Doktorları depremzede çocuklara psikososyal destek sağlıyor

Yeryüzü Doktorları depremzede çocuklara psikososyal destek sağlıyor

Yeryüzü Doktorları Derneği üyeleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 4 ilde, depremzede çocuklara psikososyal destek veriyor.

Hatay'daki Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kenti'nde görev yapan ikisi gönüllü dört kişilik psikolog ekibi, çocukların depremin ardından yaşadığı travmanın izlerini silmeye çalışıyor.

150 ÇOCUKLA İLGİLENİLİYOR

Çocukların deprem psikolojisinden uzaklaşması için çeşitli aktiviteler programlayıp uygulamaya koyan ekip aynı zamanda bireysel görüşmeler de gerçekleştiriyor.

Psikolog Betül Denktaş, AA muhabirine, Yeryüzü Doktorları Psikososyal Destek Ekiplerinin Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da faaliyet gösterdiğini söyledi.

Çocuklara destek olmayı amaçladıklarını aktaran Denktaş, "Şu anda konteyner kentteki yaklaşık 150 çocukla ilgileniyoruz" dedi.

Denktaş, "yetişkin", "ergen" ve "çocuk" olarak gruplandırdıkları depremzedelerle bire bir görüşmeler de yaparak onları hızla bu psikolojiden kurtarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlerleyen günlerde terapi eğitimlerine de başlanacağına değinen Denktaş, çocukların zihinlerindeki kötü tabloyu gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

11-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş