Arama sonuçları

YETEV'den depremzede 40 öğrenciye eğitim bursu

YETEV'den depremzede 40 öğrenciye eğitim bursu

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) depremlerin ardından İstanbul'a gelen 40 çocuğa tam burslu eğitim imkanı sağladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, son 6 yılda 3 bin 182 öğrencinin başarı bursu ile eğitimgördüğü YETEV Okulları, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle İstanbul'a gelen okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin eğitim yaşamlarını sürdürmesine destek oldu.

MİSAFİR ÖĞRENCİ BURSU

Misafir Öğrenci Bursu (MÖB) adıyla, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini kapsayacak şekilde 40 misafir öğrenciye burs verilerek, eğitim-öğretim, yemek, kitap, kıyafet ve kırtasiye ücretleri karşılandı.

Kabul edilen 40 misafir öğrencinin psikolojik desteklerine yönelik ise YETEV Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi tarafından okul öğretmenleriyle dayanışma ve destek toplantısı yapıldı. Bu toplantıda deprem sonrası yaşanan süreç değerlendirilerek, travmaya duyarlı bakış açısı ve psikolojik iyi oluşu desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARA DESTEK

Kızılay işbirliğinde gerçekleştirdikleri nakdi yardım ve AFAD işbirliğiyle yapılan ayni yardım kampanyalarının yanı sıra YETEV, "Oyuncaklarımızı Paylaşıyoruz" sloganıyla oyuncak ve kırtasiye yardım kampanyası da başlattı.

Mevcut veli ve öğrencilerinin desteğiyle toplanan oyuncak ve kırtasiye ürünleri, deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılıyor.

YETEV Eğitim Gönüllüleri projesi kapsamında kurulacak çadırla, deprem bölgesinde bulunan çocuklara da destek veriliyor. PDR, drama, sanat ve beden eğitimi alanındaki 100'e yakın gönüllü öğretmen ile çadırlarda bulunan öğrenciler için psikososyal destek sağlanıp, eğitim, etkinlik ve oyun faaliyetleri yürütülüyor.

07-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş