Arama sonuçları

YGS'ye Doğru: Son günlerde tekrar yapın

YGS'ye Doğru: Son günlerde tekrar yapın

YGS'ye Doğru: Son günlerde konu tekrarı yapın. 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı  (YGS) öncesinde uzmanlar da adayları uyarıyor.  Kültür Temel Liseleri Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal YGS öncesi öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu. İşte Ünsal'ın önerileri: 

YENİ KONU DEĞİL, TEKRAR YAPIN: Genel tavsiyemiz sınavdan birkaç gün önce, deneme sınavı yapılarak çalışmaların sonlandırılması yönünde. Son güne sıkıştırılançalışmaların, mevcut bilgiyi arttırmaya yönelik olumlu bir etkisi olmayacağı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Ancak, aklınıza takılan herhangi bir konu da olursa kitabınızı açıp bakabilirsiniz. Tekrar yapmada sakınca yok ancak son günlerde yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın.”

BESLENME DÜZENİNİZİ BOZMAYIN: Beslenme düzenini bozmayın. Dengeli beslenmeye özen göstererek protein, yağ, sebze ve tahıl gruplarını benzer oranlarda tüketin. Bunun dışında hekim tavsiyesi olmadan herhangi bir ilaç kullanmayın. Strese bağlı olarak vücudunuzun her zaman kullandığınız ilaçlara bile reaksiyon verebileceğini asla unutmayın.Sınav günü mükellef bir kahvaltı olması şart değil ama yeterli bir kahvaltı yapın. Ancak kahvaltı alışkanlığınız yok ise mide asit oranını düzenlemek amacı ile mutlaka az da olsa protein içerikli (beyaz peynir, kaşar vb.) gıdalar tüketmeniz yararlı olacaktır. Heyecan, iştahınızı bir miktar kesebilir, buna da hazırlıklı olun.

CUMARTESİ SAKİN GEÇSİN: Sınavdan bir gün önce, yanınızda götüreceğiniz evrakları ve giyeceğiniz kıyafeti hazırlayın. Keyfinizi kaçırabilecek ya da extra kaygıya neden olabilecek insanlardan uzaklaşmak için sosyal medya hesaplarınızı askıya alın, cep telefonlarınızı ise kapalı tutmanızı öneririm. Uykunuz gelince yatın. Heyecandan dolayı uykunuz geç gelebilir, bu çok doğal. Biraz kitap okuyabilir ya da sakinleştiren bitki çaylarından bir fincan tüketebilirsiniz.

BİR ZEKA VE BAŞARI TESTİ DEĞİL: Adayları kaygılandıran aslında sınavlar değil, sınanma ve test edilme duygusudur. Birey ölçülüp değersiz ya da başarısız ilan edilmekten korkar. YGS türü sıralama sınavları sizin gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarabilecek, ölçebilecek bir sınav ya da envanter değil. Kısaca bir zeka testi de değil, bir başarı testi de değil. Hayat başarısı ile sınav başarısı arasındaki tutarsızlıklar da bunun en önemli kanıtı olsa gerek.

AİLELER NE YAPMALI: Bu süreçte gençlerin sizin desteğinize ihtiyaçları olacak. Sizlerin kaygısını da hissediyoruz. Adayları kaygılandıran nasıl sınanma ve ölçülme duygusu ise, sizleri kaygılandıran da yetişkin olmanın vermiş olduğu sorumluluklar ve gelecek endişeleridir aslında. Endişelenmeyin ve destek olmaya devam edin. Bu gençlerin ne ilk ne de son sınavları olacak, biliyorsunuz. Bırakın gençler sabırlı olmayı, mücadele etmeyi, önceliklerini belirlemeyi ve işleri sıraya koymayı öğrensin. Çocuğunuzun başarısı veya başarısızlığını kendi başarınız veya başarısızlığınızın dışa vurumu olarak değerlendirmeyin. Belki bunu size hissettiremiyor olsa bile o da başarılı olmayı ve iyi bir kariyer için doğru adımlar atmayı en az sizin kadar arzu ediyor.’dedi.

SINAV SIRASINDA BUNLARA DİKKAT EDİN

• Gereksiz ayrıntı için boşa zaman harcamayın.
• Sorularla inatlaşmayın!
• Zamanı sürekli kontrol etmeyin, kontrolsüz bir sınav zamanı da geçirmeyin!
• Soruların ve cevap şıklarının tamamını okuyun!
• Soruda sizin fikrinizi değil sizden istenen neyse onu bulmaya çalışın
• Binlerce farklı kitapçık kullanılacağı için size sunulan kitapçıkta ilk soru bilmediğiniz zor bir konudan çıkabilir, buna hazırlıklı olun, heyecan yapmayın!
• Turlama yöntemi bilinen en pratik soru cevaplandırma yöntemidir. İtina ile kullanabilirsiniz!
• İlk aklınıza gelen genelde doğrudur derler ama siz yine de bu tür soruları ikinci tura bırakın!
• Her yanlış cevap çeyrek doğrunuzu götürür, kodlama yaparken bu ayrıntıyı da gözden kaçırmayın!
• Eleme yöntemi de pratik bir diğer test çözme tekniğidir, bunu da kullanın. Hatta eleyerek şıkları ikiye indirebilmişseniz mutlaka birini işaretleyin, asla o soruyu cevapsız bırakmayın!
• Derse ve soruya karşı önyargılardan arının. Daha işin başında önünüze setler çekmeyin!
• Yatıştırıcı ilaçlar kullanmayın! Doğal halinizle daha güzelsiniz!
• Sınav öncesi sınava gireceğiniz salonunu ziyaret etmeyi unutmayın!

01-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş