Arama sonuçları

Yılda 300 bin öğrenci Erasmus ile yer değiştiriyor

Yılda 300 bin öğrenci Erasmus ile yer değiştiriyor

Yılda 300 bin öğrenci Erasmus ile yer değiştiriyor. Erasmus değişim programı üniversite öğrencilerine bir ya da iki dönem bir Avrupa ülkesindeki üniversitede değişim öğrencisi olma şansı veriyor.  1987 yılında küçük bir program olarak başlayan Erasmus sayesinde bugün yılda 300 bin üniversite öğrencisi yer değiştirerek, başka bir ülkede öğrenim görüyor. Erasmus öğrencilere farklı kültürleri görme, başka bir ülkenin üniversitesinde öğrenci alma fırsatı tanıyan sayılı değişim programlarından birisi.

YILDA 300 BİN ÖĞRENCİ ERASMUS İLE YER DEĞİŞTİRİYOR

 

İlk olarak 2017'de yapılan "Erasmusdays” etkinlikleri, bu yıl 12-13 Ekim'de 20 farklı ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Erasmus hakkında farkındalık yaratmak ve Erasmus projelerinin sonuçlarının paylaşılmasını amaçlayan etkinlikler boyunca ayrıca, tüm Erasmus paydaşlarının bir araya gelmesi de hedefleniyor. 

Erasmusdays 2018 etkinlikleri kapsamında Nişantaşı Üniversitesi, Türkiye’den konferans başvurusu kabul alan ilk üniversite oldu. Bugün ve yarın Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs’te gerçekleşecek "Erasmus+ Cooperation for Innovation in The Perspective of Cultural Dissemination" konferansında, Avrupa’da kültürel yayılımın inovasyonel proje ortaklıkları için önemi tartışılacak. 

ERASMUS 1987 YILINDA BAŞLADI

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Erasmus programının 1987 yılında başlatıldığını ve başladığında ufak bir program olduğunu söyledi. 

Kamiloğlu, Erasmus programının ilk yılında 3 bin 200 öğrencinin katılım gösterdiğini, bunların sadece üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, programın zamanla büyüdüğünü, şu anda 33 ülkede yapıldığını ve her yıl 300 bin üniversite öğrencisinin bu programa katıldığını bildirdi. 

KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK NEDEN ÖNEMLİ?

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu da uzun yıllar AB-Türkiye ilişkilerini çalıştığını, bu ilişkilerin bir kısmına şahitlik ettiğini, yüksek lisansını ve doktorasını da AB çalışmaları üzerine olduğunu anlattı. 

Hatipoğlu, böyle bir organizasyonu Nişantaşı Üniversitesi'nde gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bugün en çok kültürden, kültürel çeşitlilikten, birbirimizi anlamaktan, ötekileştirmenin ne demek olduğundan bahsedeceğiz." dedi.

 

ERASMUSDAY 2018 YARIŞMASI

Konferans boyunca, AB-Türkiye ilişkileri sürecinin gelişmesinde Erasmus'un etkileri, Türkiye'de Erasmus'un geçmişi ve geleceği, Erasmus projelerinin gençlere ve eğitime katkıları gibi önemli konular da çeşitli oturumlarla masaya yatırılacak. 

Nişantaşı Üniversitesi, Erasmusdays 2018'de bir yarışmaya da imza atıyor. Üniversite, Erasmus Student Network öğrencilerini, sosyal girişimcilik projelerini hayata geçirmeye davet ediyor.

Öğrenciler, yarın projelerini sunacak ve kazanan projeye, Nişantaşı Üniversitesi İnovasyon Merkezi-NisNova'da mentorluk desteği verilecek.

12-10-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş