Arama sonuçları

Yıldızlar Geri Dönüyor: Hedef yurtdışındaki Türkler

Yıldızlar Geri Dönüyor: Hedef yurtdışındaki Türkler

Yıldızlar Geri Dönüyor: Hedef yurtdışındaki Türkler. Turkcell, hayata geçirdiği Yıldızlar Geri Dönüyor projesiyle, yurtdışında yaşayan Türklere, şirket bünyesinde kendilerine uygun olan pozisyonlara başvuru yapmaları çağrısında bulunuyor.

Turkcell İnsan Kaynakları, projeyi 2020 İşe Alım Stratejileri kapsamında başlattı. Yakın zamanda TBMM'ye sunulan "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile 5746 sayılı Kanun kapsamında esnek çalışma modeliyle çalışacak Ar-Ge çalışanlarına genişletilmiş teşvik ve avantajlar sağlanması planlanıyor. Teklifin yasalaşmasıyla Türkiye'deki beyinlerin yurtdışı kaynaklı şirketler yerine, evden çalışma modeliyle Türkiye'de istihdam edilmeleri hedefleniyor. 

YILDIZLAR GERİ DÖNÜYOR: HEDEF YURTDIŞINDAKİ TÜRKLER

Yıldızlar Geri Dönüyor projesi kapsamında adaylarda, "Yurtdışında yaşıyor olmak, en az 2 yıllık iş deneyimine sahip olmak, lisans, yüksek lisans veya doktora mezunu olmak, yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısına sahip olmak ve teknoloji trendlerini yakından takip etmek" gibi özellikler aranıyor.

ESNEK VE EVDEN ÇALIŞMA MODELİ

Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, projeyle, yurtdışında yaşayan "yıldız" profesyonellere sağladıkları eşsiz imkanlarla ülkelerine dönmeleri için fırsat sunduklarını bildirdi. Demir, “Projemizle tersine beyin göçünü canlandırarak, ekonomimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Demir, esnek çalışma modeliyle birlikte teknoloji şirketlerinin dünyanın her yerinden beyinleri yetenek havuzlarına katmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Esnek çalışma modeli teknoloji sektörü çalışanları için aranan bir kriter haline geldi. Bu beyinlerin kaybının önlenmesi için TBMM'ye sunulan kanun teklifi son derece önemli. Kanun teklifi, esnek çalışma modeliyle çalışacak Ar-Ge personeline teşvik ve avantajlar getirecek. Küresel şirketler yeni iş modelleriyle özellikle yazılım alanında yetişmiş gençlere evden çalışma imkanı veriyor ve bu beyinleri istihdam etmek için de adeta bir yarış içerisinde. Bu sebeple kanun teklifinde gelir vergisi stopajı teşviki için Ar-Ge ve tasarım merkezleri dışında geçirilen süre için öngörülen yüzde 20'lik sınırın önümüzdeki dönemde daha da arttırılması yönünde beklentimiz var. Kanun teklifinin yasalaşmasıyla bu beyinlerin Türkiye'de kalması teşvik edilecek, teknolojik bilgi üretiminin yerli ve milli kaynaklarla sürdürülebilmesinin önü daha da açılacak."

 

14-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş