Arama sonuçları

YKS adayların yükünü hafifletecek

YKS adayların yükünü hafifletecek

YGS ve LYS yerine getirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018’de uygulanmaya başlanacak. Yüksek Öğretim Kurulu’nun TYT için Matematik ve Türkçe derslerindeki soru yaklaşımını değiştirmesi adayları tedirgin etmişti. Özel Uğur Anadolu Lisesi Rehberlik Birimi Koordinatörü Nilgün Şekerci yeni sınav sisteminin hem oturum hem de puan türü sayısı bakımından avantaj sunduğunu söyledi.

Şekerci, YGS, LYS sisteminde adayların önce mart ayında Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na(YGS) haziran ayında ise Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girdiklerini hatırlattı. Şekerci, 6 oturumluk bu sınav maratonunda 18 puan türü ile adayların tercih yaptıklarını söyleyerek, YKS'de ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil puan türlerinin geçerli olacağını vurguladı. 

 

AÇIKLAMALARI DİKKATLE TAKİP EDİN

 

Şekerci, yeni sınav sisteminin haziran ayında 2 gün içinde 3 oturumda yapılacağını söyleyerek, adaylara ÖSYM sitesinden yapılacak açıklamaları dikkatle takip etmelerini önerdi. 

Şekerci sınava hazırlanan adaylara şu önerilerde bulundu: 

“Temel Yeterlilik Testi'nde yer alan testlerin soru sayılarıyla katsayıları orantılı olacağı açıklaması yapıldı. Soru sayısı fazla olan Matematik ve Türkçe soruları katsayılarının Sosyal ve Fen sorularından fazla olacağı tahmin edildiği için öğrencilerin hangi ders grubunda olursa olsun Türkçe ve Matematik dersine önem vermesi gerekiyor. TYT sınavı ortak müfredattan hazırlanacağı için daha çok 9. ve 10. sınıf derslerinin konu eksiklikleri belirlenerek, bu eksikliklerin bir program doğrultusunda kapatılması çok önemli.

Adayların sınav sırasında süreyi kullanma, hangi testten başlanırsa daha başarılı olunduğu, kodlama hatası yapmama, turlama yöntemini kullanarak zor soruya takılmadan çok soru çözme ve emin olunmayan durumlarda işaretleme yapmama gibi sınav tekniği ile ilgili konuları tecrübe etmeleri başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır. 

Adaylara denemeler sonrasında yanlış yapılan ve boş bırakılan soruların analizini yapmalarını, bir sonraki denemeye kadar öncelikle yanlış yapılan konuların üzerinden geçmelerini, sonrasında da boş bırakılan konuları çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca velilerin de yetişkin bireyler olarak çocuklarını rahatlatacak, kaygılarını azaltacak tutum ve konuşmalar içinde olmaları gerekiyor. Veliler bilgi kirliliğinden etkilenmemek için çocuklarının öğretmenleri, rehberlik servisleri ve idarecilerle dirsek teması halinde olmalı.”

 

03-01-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş