Arama sonuçları

YKS konularını ‘nokta atışı’ ile hızlı bitirebilirsiniz?

YKS konularını ‘nokta atışı’ ile hızlı bitirebilirsiniz?

Yaklaşık 2.5 milyon adayın katılımının beklendiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak. Konuları yetiştirme kaygısı yaşayan adaylara uzmanlar “nokta atışı” ile hazırlanmalarını öneriyor. Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzman Psikolojik Danışman Özgür Akoğlan, 20-21 Haziran 2026'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) aylar kala YKS konularını hızlı bitirme taktikleri verdi.

YKS müfredatının genişliğinin öğrencileri zorladığını belirten Özgür Akoğlan, “YKS müfredatı oldukça geniştir ancak ‘her şeyi sırayla öğrenmek’ yerine stratejik ve nokta atışı çalışarak konuları çok daha hızlı bitirebilirsiniz.” dedi.

HIZLANDIRILMIŞ TAKTİKLER

Akoğlan, YKS’ye hazırlanan adaylar için “Hızlandırılmış Bitirme Taktikleri” ni şöyle sıraladı:

-Konular, zincirleme şekilde ele alınmalı. TYT ve AYT’yi birbirinden kesin çizgilerle ayırmak öğrenciyi gereksiz tekrar yükünün altına sokar. Konuları bir bütün olarak çalışmak hem kalıcı öğrenmeyi artırır hem de süreyi ciddi biçimde kısaltır.

-Matematikte fonksiyonlar, polinomlar ve ikinci dereceden denklemler; fen bilimlerinde ise atom, periyodik sistem ve hücre gibi konular TYT–AYT birlikte ele alınması büyük avantaj sağlar.

-Soruların büyük bölümü sınırlı sayıda konudan geliyor. ‘Sadece Çıkanlar’ filtresi yani Pareto prensibine dikkat. Soruların yaklaşık yüzde 80’i, konuların yüzde 20’sinden geliyor. Öğrenciler önce ‘banko’ konuları bitirmeli, ÖSYM’nin yıllardır sormadığı detaylarda boğulmamal.

-Çıkmış soru analizleri önemli. Son 5 yılda soru gelmeyen bir alt başlığa günler harcamak, sınav stratejisi değildir.

21-01-2026


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş