Arama sonuçları

YKS’ye Doğru: Matematik çözmeyen adayın puanı hesaplanacak mı?

YKS’ye Doğru: Matematik çözmeyen adayın puanı hesaplanacak mı?

 

YKS’ye Doğru: Matematik çözmeyen adayın puanı hesaplanacak mı? Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de matematik sorusu çözmese bile puanının hesaplanıp, hesaplanmayacağı oluyor.

YKS üç oturumlu bir sınav. Bu sınavın ilk oturumu tüm adayların katılmak zorunda oldukları Temel Yeterlilik Testi (TYT). İkinci oturumu ise puanları lisans programlarını tercih için kullanılan Alan Yeterlilik Testi (AYT). Son oturumu da Yabancı Dil Testi (YDT).

YKS’YE DOĞRU: MATEMATİK ÇÖZMEYEN ADAYIN PUANI HESAPLANACAK MI?

İşte adaylar sınavın ilk oturumu olan TYT’de iki testten birinde yarım net çıkarmak zorunda. 0.5 ham puan olarak da adlandırılan bu kurala göre TYT’de adayların ya Türkçe ya da Temel Matematik testinden herhangi birinden yarım net almaları gerekiyor.

TÜM SORULARA BAKIN

Yani Türkçe’den yarım net çıkarmak puanının hesaplanabilmesi için yeterli. Hiç matematik sorusu yapmayan bir adayın puanı da bu kurala göre hesaplanıyor. Ancak burada unutmamanız gereken TYT içinde çok kolay soruların da olacağı. Bu nedenle de matematik sorularına da bakmalısınız. Böylece daha yüksek puan alabilirsiniz.

26-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş