Arama sonuçları

YÖK, 15 Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alınacağını duyurdu

YÖK, 15 Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alınacağını duyurdu

YÖK, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda çalıştırılmak üzere, 9. dereceli, toplam 15 (onbeş) Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alınacağını duyurdu. 

Giriş sınavı sadece sözlü sınav şeklinde yapılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınavın yapılacağı adres, tarih ve saatleri, YÖK Başkanlığı’nın (www.yok.gov.tr) internet sayfasında, sözlü sınavdan en az 10 (on) gün önce ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

İŞTE KADRO ALANLARI

Alanı

Kadro Adedi

Mezun Olunan Alan/Bölüm

Sınav Türü ve Puanlar

Hukuk

Hukuk Fakültesi

K​PSS-P4 

Kamu Yönetimi

5

Ka​mu Yönetimi Bölümü

KPSS-P6

İşletme

2

İşletme Bölümü

KPSS-P27

İktisat

2

İktisat Bölümü

KPSS-P17

Maliye 

2

Maliye Bölümü

KPSS-P21

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1)  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

2) 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS Lisans (A) grubu sınavı sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanlarının karşılarında belirtilen puan türüne göre asgari 85 puana sahip olmak.

3) Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak.

4) 01.01.2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)

5) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak.

6) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

20-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş