Arama sonuçları

YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri başvuruları başladı

YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri başvuruları başladı

YÖK Üstün Başarı Ödülleri'nin 2022 yılı için başvuruları 25 Nisan 2022 Pazartesi günü başladı. 2017 yılından itibaren Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmekte olan ödüllerin bu yılki başvuruları 3 Haziran 2022 Cuma günü saat 24.00’de sona erecek.

BU YIL İLK KEZ "ÖZEL ALAN" BAŞLIĞINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Daha önceki yıllarda Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki ana başlık altında yedi kategoride verilen YÖK Üstün Başarı Ödüllerine bu yıldan itibaren Özel Alan Ödülü kategorileri eklendi. Böylece ödüller, Bireysel, Kurumsal ve Özel Alan olmak üzere üç ana başlık altında on bir kategoride verilecek.

KAÇ KATEGORİDE YAPILACAK?

Bireysel ödüller başlığı altında,Fen ve Mühendislik Bilimleri,Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri ve Sosyal ve Beşerî Bilimler olmak üzere dört farklı kategoride Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek ve bu ödüllere başvurular, bir önceki yıl içerisinde tamamlanmış doktora tezleri için doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından birlikte yapılacak. Bu ödüller ile hoca-öğrenci ortak başarısının önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Kurumsal Ödüller başlığında ise Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İş Birliği, Üniversite-İş Dünyası İş Birliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş ayrı kategoride ödül verilecek. Bu ödüllere başvurular, yükseköğretim kurumları tarafından yapılacak. Bu ödüller ile yükseköğretim kurumları tarafından bir önceki yılda tamamlanmış yenilikçi çalışmaların ve iyi uygulama örneklerinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

MİLLİ YENİLİK ÖDÜLÜ VE BİLİM DİPLOMASİSİ ÖDÜLÜ

2022 yılında ilk kez verilecek olan Özel Alan Ödülleri, Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü olmak üzere iki kategoride verilecek. Bu ödüllere başvurular çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından yapılacak. Bu ödüllere başvurusu yapılacak çalışmaların, başvuru yapılan yıldan bir önceki yılda öğretim elemanı tarafından yürütülmüş ve tamamlanmış olması gerekiyor. Bu kategoride verilecek ödüllerle, yükseköğretim ve ülke çıkarları için öncelikli görülen millî yenilik ve bilim diplomasisi alanında öğretim elemanlarının yapmış olduğu çalışmaların teşvik edilmesi hedefleniyor.

Başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgilere http://odul.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

25-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş