Arama sonuçları

YÖK Başkanı Özvar ve Sancar Şuşa'yı ziyaret etti

YÖK Başkanı Özvar ve Sancar Şuşa'yı ziyaret etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın arasında bulunduğu, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nce (UNEC) Bakü'de düzenlenen Ekonomi Forumu (UEF Bakü 2021) katılımcıları, Şuşa kentine ziyarette bulundu.

Ziyarette, YÖK Başkanı Özvar, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı.

TARİHİ KENTE ZİYARET

Başkent Bakü'den, Ermeni işgalinin sonlandırılmasının hemen ardından inşasına başlanan ve açılışı 26 Ekim'de yapılan Fuzuli Havalimanına uçakla giden katılımcılar, Fuzuli'den yeni yapılan Zafer Yolu ile tarihi kent Şuşa'ya ulaştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov, katılımcılara kentin özgün mimari tarzı ile Azerbaycan halkının milli ve kültürel mirası hakkında bilgi verdi. Kerimov, işgal döneminde Ermenilerin tarihi ve kültürel varlıklara verdiği zararları anlattı.

Yeni dönemde Şuşa'da yürütülen restorasyon ve imar çalışmalarını görme imkanı bulan ziyaretçiler, kentin yakınlarındaki Cıdır Ovası'nı da gezdi.

 

04-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş