Arama sonuçları

YÖK, mezunları izleme sistemiyle takip edecek

YÖK, mezunları izleme sistemiyle takip edecek

YÖK, 2022'de, üniversite mezunlarının kariyer süreçlerinin takibi ve mezun-üniversite işbirliğinin güçlendirilmesi için “Mezun İzleme Sistemi” kuracak.

Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Yükseköğretim Kurulu üniversiteden mezun olan gençlerin kariyerlerindeki gelişmeleri takip edebilmek ve iş bulup bulamadıklarını öğrenmek için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

MEZUN İZLEME SİSTEMİ KURULUYOR

Buna göre, YÖK bünyesinde "Mezun İzleme Sistemi" kurulacak. Sistem üzerinden mezunların kariyer süreçlerinin takibi ve mezun-üniversite işbirliğinin güçlendirilmesi sağlanacak. Öğrencilerin üniversiteden mezuniyetleri sonrası iş hayatına katılmaları sağlanacak.

İSTİHDAM ODAKLI EĞİTİM

Yükseköğretim kurumlarının kontenjanları, sektörel ve bölgesel beceri ihtiyaçları, üniversitelerin kapasiteleri, arz-talep dengesi ve mevcuttaki programların asgari doluluk oranları dikkate alınarak belirlenecek ve eğitim-istihdam bağlantısı güçlendirilecek.

Ayrıca mezuniyet sonrasında doğrudan meslek icra yetkisi veren yükseköğretim programlarında asgari başarı puan şartı uygulaması da genişletilecek. 2022'de Vakıf Yükseköğretim Kurumları'nın yıllık öğrenci gelirlerinin en az yüzde 1'inin AR-GE harcamalarında kullanılması için de düzenleme yapılacak.

15-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş