Arama sonuçları

YÖK uyardı: Yabancı öğrenci ve akademisyenlere ayrımcılık yapmayın

YÖK uyardı: Yabancı öğrenci ve akademisyenlere ayrımcılık yapmayın

YÖK uyardı: Yabancı öğrenci ve akademisyenlere ayrımcılık yapmayın. Yükseköğretim kurumlarında tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs Covid-19 virüsüne karşı alınacak önlemleri sıralayan YÖK bir de ayrımcılığa karşı uyarıda bulundu.

Çin’de ortaya çıkan ve Avrupa dahil birçok ülkeye yayılarak, ölümlere neden olan koronavirüs-Covid 19 için eğitim sektöründe de öneriler alınıyor. Okulların yanı sıra yükseköğretim kurumlarında da virüse karşı alınacak önlemler sıralanıyor. YÖK de yükseköğretim kurumlarını alınacak önlemler konusunda uyardı. Zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkışların ertelenmesini öneren YÖK, Uzakdoğulu öğrenci ve akademisyenlere karşı ayrımcılık yapılmaması uyarısında bulundu.

YÖK UYARDI: YABANCI ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERE AYRIMCALIK YAPMAYIN

İşte YÖK’ün bu konuyla ilgili uyarısı:

Çin, Güney Kore, İran, İtalya gibi Covid-19 bulunan ülkelerden olan ancak buralara yakın zamanda seyahati olmayan, Covid-19 vakası ile karşılaşmayan öğrenci ve akademisyenlerin Türk veya diğer uyruklu öğrencilerden daha fazla hastalığa yakalanma, hastalığı taşıma veya bulaştırma ihtimali bulunmamaktadır.

Buna göre:

Hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması, belli topluluk veya milletten insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi. Çin ve diğer Asya ülkelerinden olan öğrenci ve akademisyenler başta olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ayrımcılık konusu haline gelmemeleri için azami dikkat gösterilmelidir.

Akademimizin bu konuda hassasiyet göstererek, kişilerin mağdur edilmemesi için gerekli bilgilendirmeleri yapması ve tedbirleri alması elzemdir.

 

 ​

 

07-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş