Arama sonuçları

YÖK’e ‘reform’ mu geliyor?

YÖK’e ‘reform’ mu geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ilgili önümüzdeki günlerde “reform” niteliğinde düzenlemeler olacağını dile getirdi.  Erdoğan, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde Türkiye'nin gündemine sık sık gelen YÖK ile ilgili düzenlemelerin de yapılacağını duyuddu. 

YÖK TEŞKİLAT YAPISI DEĞİŞECEK

Erdoğan, YÖK'ün teşkilat yapısının reform edilmesine ilişkin düzenlemelerin olacağını duyurarak, "YÖK, 1981 yılında Türkiye'de 20 civarında üniversite varken kurulmuştu. Halihazırda 208 yükseköğretim kurumuyla büyük bir yapıya dönüşen YÖK'ün etkinliğini daha da artırmayı hedefliyoruz." 
Bu arada Erdoğan, kadınlarla ilgili yükseköğretim kurumlarında ek kontenjan ayrılacağını da söyledi. Erdoğan’ın açıklaması şöyle: “Bir diğer önemli yenilik ise kadınlarımızla ilgilidir. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni çalışma ile 35 yaş üzeri kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz. Buna göre, 35 yaş üzerinde olan kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız."

 

10-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş