Arama sonuçları

YÖK’ten ‘rüşvet’ iddiası bulunan Rektör Kalan hakkında inceleme

YÖK’ten ‘rüşvet’ iddiası bulunan Rektör Kalan hakkında inceleme

Alanyalı iş insanı H.B, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'ın, kardeşinin ataması için rüşvet istediğini iddia etmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise rüşvet iddiası yanı sıra başka konularda da hem rektör hem üniversite ile ilgili incelemeler bulundugunu açıkladı.

YÖK, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ile ilgili çeşitli konularda devam eden incelemeler bulunduğunu, basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin incelemenin ise sürdüğü bildirildi.

YÖK İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) apılan yazılı açıklamada, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektörüyle ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığında çeşitli konularda başlatılmış ve halen devam etmekte olan incelemeler bulunmaktadır. Basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin olarak da inceleme sürdürülmektedir."

08-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş