Arama sonuçları

YÖK’ten üniversite öğrencilerine '6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası' müjdesi

YÖK’ten üniversite öğrencilerine '6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası' müjdesi

YÖK’ten üniversite öğrencilerine '6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası' müjdesi. "YÖK Dersleri Platformundan" yararlanma aşamasında bazı öğrencilerin özellikle internet kotası sorunu yaşadıklarına dair kişisel sıkıntılarını iletmeleri neticesinde, YÖK, bu hususa yönelik bir süreden beri bir çalışma yürütülmekteydi.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki bütün mobil operatörle yapılan çeşitli temaslar neticesinde platformdan yararlanan öğrencilerimize “6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası” adı altında ücretsiz bir internet kullanım hakkı verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre üniversite öğrencileri, “YÖK Dersleri Platformu” sayfasındaki üniversitelere ait çeşitli dijital ders içeriklerine, mobil operatörleri ile yapacakları işlemler neticesinde hatlarına ücretsiz olarak tanımlanacak olan “6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası” kapsamında ek herhangi bir internet ücreti ödenmeden erişilebileceklker.

Üniversitelerdeki uzaktan eğitime destek amacıyla verilen 6 GB’lık ücretsiz internet kullanımına YÖK Dersleri Platformunun yanı sıra birçok üniversitenin sağladıkları ders içerikleri ve online eğitimler de dahil olacak.

Üniversitelerin Zoom, Teams, Youtube vb. araçlarla sağladığı ders içeriği, linkler veya diğer yönlendirmeler “6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası”nın dışında kalacaktır.

Bütün mobil operatörlerce, sadece üniversite öğrencilerine sağlanacak olan bu hizmetten yararlanabilmek için öğrencilerin kendi mobil operatörleriyle irtibat kurup kampanyaya kayıt olmaları gerekiyor.

29-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş